Sollicitatiebrief Zorgassistent

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief Zorgassistent direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor Zorgassistent als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief Zorgassistent
Sollicitatiebrief Zorgassistent
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor Zorgassistent krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Kyara Schreuder
Hertenlaan 9
7315 ET Apeldoorn

Zorginstelling Apeldoorn-Zuid
T.a.v. mevrouw K. Beer
Dubbelbeek 4
7333 NJ Apeldoorn

Apeldoorn, [DATUM]

Betreft: vacature Zorgassistent

Geachte mevrouw Beer,

Afgelopen [DATUM] las ik in [MEDIUM] de vacature voor een zorgassistent binnen uw zorginstelling. De functieomschrijving en de doelgroep spraken mij direct aan. Met veel plezier solliciteer ik dan ook naar deze functie en in deze sollicitatiebrief ga ik graag verder in op mijn achtergrond en motivatie.

Na het afronden van de opleiding Zorg en Welzijn, ben ik gaan werken binnen een zorginstelling voor licht gehandicapte jongeren. Deze functie vervul ik nog steeds met plezier. Echter, toen ik de omschrijving van uw doelgroep in de vacature las, werd ik erg enthousiast. Sinds ik zelf heb meegemaakt hoe mijn oma veranderde toen zij ging dementeren, ben ik zeer betrokken geraakt bij deze doelgroep en de zorg die zij verdienen. Dit is dus ook mijn motivatie om de overstap te maken van het werken met jongeren naar het werken met ouderen.

Als zorgassistent begeleid ik in teamverband cliënten om hun leven op een zo aangenaam mogelijke manier in te vullen. Ik geef ondersteuning en begeleiding aan cliënten bij bezigheden van het dagelijks leven, zoals persoonlijke verzorging, bij maaltijden en bij activiteiten. Op deze manier maak ik het mede mogelijk dat een cliënt zijn leven zo veel als mogelijk in kan vullen, zoals hij of zij dat zelf wil. Daarnaast signaleer en rapporteer ik bijzonderheden in de cliëntsituatie op het gebied van gezondheid, welbevinden en persoonlijke invulling. Dit maak ik op een respectvolle manier bespreekbaar, met zowel de cliënt als met ouders of verzorgers.

Als zorgassistent vind ik het erg belangrijk om er voor de cliënten te zijn, naar hen te luisteren en aan te voelen wat zij nodig hebben. Ik ben sociaal, heb een groot empathisch vermogen en ben zeer geduldig. Door mijn rustige overkomen, weet ik cliënten op hun gemak te stellen en de rust te behouden. Ook al ben ik zeer sensitief, ik laat mij niet snel uit het veld slaan en sta stevig in mijn schoenen. Als zorgassistent maak ik weleens agressieve situaties mee, welke ik rustig maar daadkrachtig weet om te vormen. Ik weet van aanpakken en ben bevlogen in mijn werk.

Met deze sollicitatiebrief hoop ik mijn motivatie goed over te hebben kunnen brengen. Eventuele vragen van uw kant, beantwoord ik graag in een persoonlijk gesprek.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Kyara Schreuder

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

5 gedachten over “Sollicitatiebrief Zorgassistent

 1. linda

  Hier ga ik mee aan de slag deze brief is goed en duidelijk

  Reageren
 2. Anoniem

  goed voorbeeld , hier kan ik wat mee

  Reageren
 3. Chitra Belmans

  Hallo,

  Dit izijn geweldige voorbeelden om mee aan de slag te gaan. Geeft mij heel veel ondersteuning. Waarvoor dank.

  Ik zou ook graag willen zien hoe je solliciteert voor een spontane sollicitatie als zorgkundige. Hebben jullie daar ook een voorbeeld van?

  Reageren
 4. Willie

  Een goed geschreven brief waar ik wat aan heb.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.