Sollicitatiebrief verkoopmedewerker

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief verkoopmedewerker direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt. Bekijk ook eens de andere sollicitatiebrieven in dit type beroep, misschien kun je delen combineren: verkoopmedewerker, verkoopster, verkoper, vertegenwoordiger, winkelmedewerker, winkelmedewerkster.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor verkoopmedewerker als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief verkoopmedewerker
Sollicitatiebrief verkoopmedewerker
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor verkoopmedewerker krijgt een 4,2/5 uit 1877 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief verkoopmedewerker

Cliff Evenhuis
Wilgenhoek 20
7681 RR Vroomshoop

Mediamarkt Vroomshoop
T.a.v. de heer Vredeveld
Moerbergplantsoen 65
7681 AA Vroomshoop

Vroomshoop, [DATUM]

Betreft: Vacature verkoopmedewerker

Geachte heer Vredeveld,

In deze tijd waarin veel mensen online hun aankopen doen is het belangrijk om in fysieke winkels goede verkoopmedewerkers te hebben staan die klant- en servicegericht en bovenal kundig zijn. Dit zorgt ervoor dat mensen de winkel blijven bezoeken en hier ook hun aankopen doen. U bent op zoek naar een gedreven verkoopmedewerker en ik ben zo iemand. Graag licht ik in deze brief toe waarom ik de juiste kandidaat denk te zijn voor de openstaande vacature.

Na mijn opleiding Detailhandel aan [INSTELLING] ben ik gaan werken als kassamedewerker bij [BEDRIJF]. Hier leerde ik al snel dat het in dit beroep van groot belang is om klantgericht te werken. Ik werd steeds beter in het klantcontact en verkocht hierdoor ook meer. Er kwam een vacature voor verkoopmedewerker vrij binnen ditzelfde bedrijf waarvoor ik meteen werd aangenomen. Het is een mooie functie waarin ik veel heb geleerd en mezelf heb kunnen ontplooien. Ook al heb ik het naar mijn zin op mijn huidige werkplek, ik merk dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving. Uw vacature komt op het juiste moment.

Op een eerlijke manier zoveel mogelijk verkopen: dat is hoe ik graag werk. Een voorbeeld is dat ik mensen graag help om het juiste product te vinden, maar ze ook nog attent wil maken op andere producten waar ze wellicht iets aan hebben. Een goede verkoopmedewerker weet de perfecte balans te vinden tussen klantgerichtheid en een commerciële instelling. Ik help mensen graag, houd van een praatje en breng mijn enthousiasme voor producten graag over op anderen zodat klanten zelden de winkel met lege handen verlaten.

Dankzij mijn ervaring bij [BEDRIJF] kunt u ervan uitgaan dat ik zeer veel productkennis heb en klanten dus juist kan informeren. Ik ben gewend om op koopavonden en in weekenden te werken en ben dus flexibel inzetbaar. Sterker nog: op deze avonden en dagen werk ik graag aangezien klanten dan meer tijd hebben. Op deze manier kan ik ze vaak nog voor meer producten enthousiast maken.

Mijn motivatie voor de functie heb ik in het kort weergegeven in deze brief. Verkoopmedewerker binnen uw bedrijf is een functie die mij op het lijf geschreven is. Ik hoop dan ook dat uw interesse bij deze gewekt is en wij nader kennis kunnen maken in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Cliff Evenhuis

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief verkoopmedewerker

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

40 gedachten over “Sollicitatiebrief verkoopmedewerker

 1. lucy

  een goede brief waar je veel mee kan

  Reageren
 2. CK

  Ik ga zeker een deel van deze brief gebruiken, bedankt voor het delen van deze sollicitatiebrief.

  Reageren
 3. jorien

  top, super bedankt

  Reageren
 4. Anoniem

  Deze ziet er voor mij top uit.

  Reageren
 5. Dirk

  Goeie sollicitatiebrief waar ik veel mee kan.

  Reageren
 6. Ans

  Ziet er goed uit! Thanks.

  Reageren
 7. Rahma

  Een goede motivatiebrief!

  Reageren
  1. Shari

   gelukkig top helemaal tevreden

   Reageren
 8. mar

  het ziet er goed uit daar kan ik wel wat mee

  Reageren
 9. akbas baris

  PERFECT GEWOON !!!

  Reageren
 10. Melissa Stoutjesdijk

  Ik ga solliciteren als winkelmedewerkster bij de Action. De brief sluit perfect aan bij de Action. Veel van de werkzaamheden en gevraagde eigenschappen bij Action als verkoopmedewerker komen overeen.

  Reageren
 11. Marja

  Wat is dit een mooi brief ik ben zelf geen expert om sollicitatie brieven te schrijven ik heb al tijd het gevoel dat mijn brieven niet goed zijn omdat ik solliciteer maar nooit reactie terug daarom ben ik nu maar gaan google voor een goede pakkende brief toen kwam ik deze tegen hier kan ik wel wat mee.
  bedankt

  Reageren
 12. lizal

  Goede brief. Dank je wel voor de voorbeeld kan hier zeker wat mee

  Reageren
 13. fatima

  ik vind het een goede brief, omdat je daarin de mogelijkheid hebt om alle ervaringen te delen en zodoende een goed beeld kan geven over je zelf. Je loopt de kans dat een werkgever misschien eenkort maar bondige brief zou willen .

  Reageren
 14. eva

  Prima geschreven brieven. Heeft mij vaak geholpen bij het solliciteren.

  Reageren
 15. petra

  vindt het een mooie brief

  Reageren
 16. Monique

  supergoed voorbeeld, ben beniwued naar de rest

  Reageren
 17. Nelske Molenaar

  Ik heb uw site bezocht en ben erg geïnteresseerd in de voorbeeld brieven die u op uw site heeft staan.
  Ik heb alle hulp hierin nodig omdat ik snel aan een baan wil komen en ik de juiste functie heb gevonden.
  De brieven die u publiceert zijn geweldig.

  Reageren
 18. Jane

  Mooi voorbeeld van een goed en duidelijke sollicitatiebrief. Thanks voor het delen van deze brief.

  Reageren
 19. Elvira

  Ik vind het een mooie perfecte brief die er meteen uitspringt voor de werkgever.
  Was aan het surfen en kwam hier op deze site terecht. Mooi voorbeeld!
  Bedankt !!

  Reageren
 20. piet

  top brief om te solliciteren naar een functie als verkoopmdewerker

  Reageren
 21. Ricardo

  Vind dit werkelijk een super mooi voorbeeld van een sollicitatie brief.. Ik hoop met dit voorbeeld ook een goeie en pakkende sollicitatie brief te kunnen schrijven, zodat ook ik hopelijk weer een fijne en leuke baan zal vinden. Thanks voor het delen van deze brief!

  Reageren
 22. Ricardo

  Mooi geschreven! Hier kan ik zelf een goed voorbeeld uit halen hoe ik nou daadwerkelijk een sollicitatie brief in elkaar moet zetten. Nu hopen dat het mij ook een fijne en leuke baan op mag leveren.

  Reageren
 23. h.p

  het is een top brief om te solliciteren als kassa medewerker er is geen andere top op maak , ben heel tevreden heb geen woorden ervoor, Ga zo door echt top.

  Reageren
  1. kezia

   Hele mooie brief. Ik ben erg blij dat er zulke goede sites bestaaan waarbij je zo een mooi voor beeld krijgt voor een sollicitatiebrief

   Reageren
 24. h.p

  top brief, heel makkelijk in gebruik

  Reageren
 25. Bianca

  Wat een prachtige brief! Helemaal volgens de regels en toch niet saai om te lezen. Een werkaanbieder zal wel gek zijn hier geen reactie op te geven!

  Reageren
 26. hupelepupn

  Zo dat is een mooi voorbeeld voor een goede sollicitatiebrief ik ben namelijki zelf erg onzeker heb een beetje last faalangst op deze manier kan ik toch via voorbeelden een goede sollicitatiebrief masken uiteraatrd met eigen interpretatie want het moet natuurlijk ook een stukje van jezelf zijn .

  Reageren
 27. hupelepupn

  Goede voorbeeld brief

  Reageren
 28. Kat

  echt een mooie voorbeeld

  Reageren
 29. Dennis

  Ik vind het over het geheel genomen een goede brief. Hij is ook niet veel te lang. Een brief moet beknopt en bondig zijn zodat het de interesse wekt om uit te nodigen!

  Reageren
 30. mit

  Een super sollicitatie brief, geen idee wie deze geschrijven heeft maar goed genoeg voor een gesprek lijkt me.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.