Sollicitatiebrief UX-Designer

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief UX-Designer direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor UX-Designer als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief UX-Designer
Sollicitatiebrief UX-Designer
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor UX-Designer krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Michél Heikamp
Jan Sirksstraat 104
3059 TJ Rotterdam

IT & Marketing 4U
T.a.v. Dhr. M. Molthof
Odinholm 56
3124 SC Schiedam

Rotterdam, [DATUM]

Betreft: vacature UX Designer

Geachte mijnheer Molthof,

Op uw bedrijfswebsite, las ik de vacature waarin u zegt op zoek te zijn naar een UX designer met grote affiniteit met internet, apps en digitale media. Dat klinkt voor mij als vanzelfsprekend: ik ben een UX designer met passie voor het vak. Graag solliciteer ik naar de openstaande functie van UX designer bij uw bedrijf. In deze sollicitatiebrief licht ik graag mijn motivatie toe en ga ik nader in op mijn curriculum vitae.

Na het afronden van de opleiding Multimedia Design aan [ONDERWIJSINSTELLING] in [JAAR], ben ik gaan werken als UX designer bij een multimediabedrijf in Australië. Daar werk ik momenteel alweer twee jaar met veel plezier. Echter, mijn doel is om dit jaar weer terug naar Nederland te verhuizen. Dat is de reden dat ik op zoek ben naar een vacature voor UX designer bij een professioneel, Nederlands bedrijf. En deze vond ik op de eerste website die ik bezocht: uw website, het bedrijf waar ik het liefst als UX designer aan de slag ga!

Als UX designer ben ik continu bezig om de online-ervaring van bezoekers en gebruikers te verbeteren. Ik ontwerp de structuur, de interacties, de funnels en de verleiding met als doel om van bezoekers, klanten te maken en van klanten weer fans. Het is mijn taak om gebruikersbehoeften, productspecificaties, acceptatieregels, verkoopdialogen, complexe informatiestromen en systeeminteracties te combineren tot één fantastische digitale beleving voor de gebruikers van de websites en apps van de opdrachtgevers. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied en duik daar graag in. De kennis die ik hierbij opdoe, deel ik graag met teamleden en daarnaast ontvang ik ook graag de door hen opgedane vakkennis.

Ik ben een creatief en spontaan persoon. Als UX designer heb ik affiniteit met alles wat maar digitaal is, maar ik krijg ook energie van verkoop, verleidingsprincipes en conversie-optimalisatie. Ik ben communicatief sterk en zelfverzekerd in mijn werk. Daarnaast heb ik een analytisch scherpe persoonlijkheid en denk graag mee over conceptuele kaders voor projecten. Door mijn enthousiasme en tegelijk ook geduldigheid, weet ik alle betrokkenen mee te krijgen, zodat het eindresultaat de verwachtingen van opdrachtgevers overtreft. Zoals gevraagd in de vacature beheers ik zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift. Ik heb ruime ervaring met tools als Sketch, InVision, Photoshop en Powerpoint. Daarnaast heb ik ervaring met het maken van animaties en kennis van MBTI, persuasive design en front-end.

Hopelijk bent u na het lezen van deze sollicitatiebrief overtuigd van mijn geschiktheid en enthousiasme voor de functie van UX designer. Mocht u mij graag persoonlijk spreken, dan is een gesprek via Skype wellicht een goede oplossing, gezien mijn verblijf in het buitenland.

Met vriendelijke groeten,

Michél Heikamp

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.