Sollicitatiebrief Talent sourcer

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief Talent sourcer direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor Talent sourcer als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief Talent sourcer
Sollicitatiebrief Talent sourcer
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor Talent sourcer krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Reduan Bonhof
Aelbrechtskade 116
3022 HL Rotterdam

ING People
T.a.v. Kato van Walsum
Burgemeester Baumannlaan 127
3043 AJ Rotterdam

Rotterdam, [DATUM]

Betreft: vacature Talent sourcer

Geachte mevrouw Van Walsum,

Via Linkedin vond ik uw openstaande vacature voor een creatieve Talent sourcer. De functiebeschrijving trok meteen mijn aandacht en ik voelde mij met name aangesproken door de ambitieuze groeiplannen van [BEDRIJF]. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen!

Na het afronden van een HBO-opleiding Human Resources Management in [JAAR] ging ik aan de slag als HR medewerker bij [BEDRIJF]. Al snel ontdekte ik dat mijn echte passie binnen rekrutering lag en na twee jaar maakte ik de overstap naar [BEDRIJF], waar ik insta voor de rekrutering van technische profielen.

In mijn huidige baan ben ik verantwoordelijk voor het volledige proces, gaande van het detecteren van rekruteringsnoden en de intake met de hiring managers, tot de contractondertekening. We zijn vooral op zoek naar ervaren developers en dat betekent dat ik heel wat tijd besteed aan sourcing. Daar haal ik veel voldoening uit en daarom wil ik mij hier graag voltijds op toeleggen.

Research en talent mapping: daar kan ik uren aan besteden en ik heb na drie jaar ervaring als technisch recruiter een uitstekende kennis van de lokale en internationale markt. Bovendien beschik ik over een uitgebreid netwerk van kandidaten en collega’s.

Als sourcer ga ik resoluut voor een creatieve en vooral persoonlijke aanpak, en dat levert uitstekende resultaten op. Ik probeer kandidaten te verrassen via sterk gepersonaliseerde boodschappen en krijg vaak positieve feedback. Technisch talent is niet altijd makkelijk te vinden en daarom doe ik beroep op een groot aantal bronnen. Naast Linkedin, Github en Angel.co ben ik bijvoorbeeld ook actief in verschillende Slack communities, forums en meetups.

Het voorbije jaar heb ik mij verder gespecialiseerd in sourcing en recent nam ik bijvoorbeeld nog deel aan SourceCon in Amsterdam. Ik beschik ook over het Black Belt in Technical Recruiting certificaat van Social Talent. Daarnaast deel ik graag mijn kennis met de community. In mijn curriculum vitae kunt u een link vinden naar mijn persoonlijke blog.

Momenteel ben ik op zoek naar een baan waarin ik mij voltijds kan toeleggen op sourcing, binnen een internationale en creatieve omgeving. Graag wil ik deel uitmaken van een groter team, zodat ik kennis en ideeën kan uitwisselen met collega’s. De vacature bij [BEDRIJF] past dus perfect bij mijn ambities.

Hopelijk heb ik u in deze brief kunnen overtuigen van mijn enthousiasme. Graag verwijs ik naar mijn curriculum vitae voor meer informatie over mijn achtergrond en ik voeg ook een link naar een persoonlijke video toe, waarin ik meer toelichting geef over mijn aanpak.

Met vriendelijke groet,
Reduan Bonhof

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.