Sollicitatiebrief Talent Acquisition Specialist

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief Talent Acquisition Specialist direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor Talent Acquisition Specialist als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief Talent Acquisition Specialist
Sollicitatiebrief Talent Acquisition Specialist
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor Talent Acquisition Specialist krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Gilano Brethouwer
Oberon 137
9602 EM Hoogezand

Uitzendbureau Groningen
T.a.v. Mirjam Maarssen
Zuiderdiep 211
9711 AR Groningen

Hoogezand, [DATUM]

Betreft: vacature Talent Acquisition Specialist

Geachte mevrouw Maarssen,

U bent op zoek naar een ervaren Talent Acquisition Specialist? Dat kwam ik te weten via uw advertentie op Linkedin. Na wat verdere research over uw bedrijf ben ik ervan overtuigd dat dit de omgeving is waar ik naar op zoek ben. Daarom stel ik mij met veel enthousiasme kandidaat voor deze uitdagende vacature.

Na het afronden van mijn HBO-opleiding Human Resources Management ging ik voltijds aan de slag bij [BEDRIJF]. Daar had ik tijdens mijn studies al een bijbaantje als Sourcer, maar na het behalen van mijn diploma kon ik aan de slag als voltijds Recruitment Consultant.

Mijn rol was een combinatie van commercieel werk en werving en selectie. Mijn specialisatie lag in financiële profielen. Bij [BEDRIJF] leerde ik de kneepjes van het vak wat betreft werving en selectie en ik kon er samenwerken met ervaren collega’s. Daarnaast had ik de kans om verschillende interne opleidingen te volgen rond sourcing, sales en interviewtechnieken.

Na drie jaar besloot ik om de overstap te maken naar een interne rol als recruiter. Ik kon aan de slag bij [BEDRIJF], waar ik als Senior Recruiter deel uitmaak van een team van 15. Elke collega heeft zijn eigen specialisatie en ik ben verantwoordelijk voor financiële en administratieve rollen.

Mijn takenpakket is vooral gericht op preselectie en coördinatie met de teams. Ik ben betrokken in het volledige proces, vanaf intake met de hiring manager tot het ondertekenen van het contract. Daarbij werk ik nauw samen met het sourcing team en met onze Recruitment Administrator.

Daarnaast heb ik de voorbije jaren meegewerkt aan een aantal projecten rond employer branding, candidate experience en agile recruitment. Samen met een collega heb ik bovendien een interne opleiding uitgewerkt rond interviewtechnieken.

Bij [BEDRIJF] heb ik veel kunnen bijleren en ik maak deel uit van een leuk team. Toch heb ik het gevoel dat ik nog iets mis. Graag wil ik de overstap maken naar een kleiner bedrijf, waar ik een bredere rol heb. Idealiter zoek ik een rol als end-to-end recruiter, waar ik zelf ook verantwoordelijk ben voor sourcing.

Op basis van mijn ervaring kijk ik ernaar uit om mee te werken aan de groei van [BEDRIJF]. Het operationele aspect van rekrutering vind ik bijzonder fijn, maar ik denk ook graag mee op strategisch niveau en wil mij als Talent Acquisition Specialist ontwikkelen tot een echte partner voor de business.

Tot nog toe heb ik vooral met financiële profielen gewerkt en ik heb dus een groot netwerk binnen deze wereld. Een rol binnen een fintech bedrijf, waar ik ook verantwoordelijk ben voor de werving van andere profielen, is voor mij een logische stap.

Als Talent Acquisition Specialist ben je het uithangbord van het bedrijf. Daarom hecht ik veel belang aan een goede candidate experience. Tijdige feedback en een goede communicatie zijn voor mij cruciaal. Kandidaten zijn natuurlijk niet mijn enige klanten. Intern hecht ik veel belang aan een goede relatie met de hiring managers en ik doe mijn best om hen proactief op de hoogte te houden van het proces.

De rol bij [BEDRIJF] is precies wat ik zoek en ik hoop dat ik in deze brief mijn enthousiasme heb kunnen overbrengen. Voor meer informatie over mijn ervaring en achtergrond verwijs ik graag naar mijn curriculum vitae. Ik kijk alvast uit naar een persoonlijke kennismaking!

Met vriendelijke groet,
Gilano Brethouwer

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.