Sollicitatiebrief Tactisch Inkoper

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief Tactisch Inkoper direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor Tactisch Inkoper als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief Tactisch Inkoper
Sollicitatiebrief Tactisch Inkoper
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor Tactisch Inkoper krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Ersin Karatas
Gouden Reaal 20
3641 NH Mijdrecht

Autobedrijf Nieuwendijk Nissan Uithoorn
T.a.v. Robert Posthouwer
Zijdelweg 53
1421 TC Uithoorn

Mijdrecht, [DATUM]

Betreft: vacature Tactisch Inkoper

Geachte heer Posthouwer,

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan trok uw vacature voor een tactisch inkoper op Nationale Vacaturebank mijn aandacht. Ik kijk uit naar een rol met de nodige verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden en dat zijn aspecten waar u net veel nadruk op legt. Daarom twijfelde ik geen moment om te solliciteren en in deze brief licht ik graag mijn motivatie en achtergrond nader toe.

In [JAAR] behaalde ik mijn HBO-diploma supply chain management. Aansluitend vond ik een baan als junior inkoper bij [BEDRIJF]. Ik kreeg er de kans om verschillende interne en externe opleidingen te volgen en onder begeleiding van een ervaren mentor de kneepjes van het vak te leren. Mijn verantwoordelijkheid groeide gaandeweg en ik kreeg steeds meer zelfstandigheid in het voeren van onderhandelingen met leveranciers.

De voorbije jaren heb ik als tactisch inkoper mooie resultaten kunnen voorleggen. Enerzijds is de leveranciersbetrouwbaarheid fors gestegen en tegelijk hebben we de kosten kunnen reduceren. Om die doelstellingen te behalen heb ik onder meer nauw samengewerkt met de collega’s van de kwaliteits- en logistieke afdelingen.

Als extravert persoon haal ik veel energie uit de uitgebreide contacten in mijn rol. Dagelijks sta ik in contact met leveranciers en met diverse afdelingen binnen het bedrijf. Op die manier heb ik veel afwisseling. Met een proactieve en transparante communicatie probeer ik het verschil te maken in mijn professionele relaties.

Het voeren van onderhandelingen is uiteraard een belangrijk onderdeel van mijn job. Op dat vlak ben ik de voorbije jaren erg gegroeid. Met het oog op de beste resultaten op lange termijn houd ik altijd de wederzijdse belangen in het achterhoofd. Zo streef ik ernaar altijd de best mogelijke deal af te sluiten, met het oog op kwaliteit, prijs en de afspraken ivm lever- en betalingstermijnen.

Op basis van het strategisch plan sta ik in voor het opstellen van het inkoopjaarplan en bepaal ik de belangrijkste doelstellingen. Daarnaast denk ik proactief mee over mogelijke verbeteringen en heb ik de voorbije jaren op dat vlak een aantal initiatieven gelanceerd. Zo hebben we bijvoorbeeld een nieuw systeem gelanceerd voor het opvolgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de leveranciers.

De voorbije jaren heb ik verschillende opleidingen kunnen volgen om zowel mijn productkennis als mijn inkoopvaardigheden te verbeteren. Zo beschik ik onder meer over een NEVI 1 diploma. Bij mijn huidige werkgever gebruiken we SAP als ERP-systeem en ik ben goed vertrouwd met de meest relevante modules. Zoals gevraagd in de vacature heb ik een goede kennis van het Engels en Duits.

Waarom ik op zoek ben naar een nieuwe uitdaging? Na vijf jaar bij mijn huidige werkgever heb ik het gevoel dat mijn job te veel routine geworden is en bovendien wil ik graag proeven van een nieuwe sector en omgeving. Mijn voorkeur gaat uit naar een groter bedrijf, met een grotere complexiteit en meer doorgroeimogelijkheden.

Op basis van de functiebeschrijving ben ik ervan overtuigd dat er een uitstekende match is tussen het gevraagde profiel en mijn ervaring en achtergrond. Hopelijk deelt u die mening en kan ik binnenkort in een persoonlijk gesprek mijn motivatie nader toelichten. Ik kijk alvast uit naar uw feedback!

Met vriendelijke groet,
Ersin Karatas

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.