Sollicitatiebrief Sociotherapeut

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief Sociotherapeut direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor Sociotherapeut als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief Sociotherapeut
Sollicitatiebrief Sociotherapeut
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor Sociotherapeut krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Wen van Zandvoort
Langstraat 88
6596 BK Milsbeek

Stichting De Refter
T.a.v. de heer P. van Voorst
Rijksstraatweg 37
6574 AC Ubbergen

Milsbeek, [DATUM]

Betreft: vacature Sociotherapeut

Geachte heer Van Voorst,

Met interesse las ik [DATUM] in [MEDIUM] de vacature waarin u schrijft op zoek te zijn naar een praktische en creatieve sociotherapeut. Ik herken mezelf in het persoonlijkheidsprofiel en werd na het lezen van de functieomschrijving direct enthousiast. Een vacature die ik niet voorbij kan laten gaan. Graag solliciteer ik dan ook naar de functie van sociotherapeut binnen uw instelling. In deze sollicitatiebrief ga ik nader in op mijn opleiding, werkervaring en motivatie.

Aan de [ONDERWIJSINSTELLING] in [PLAATSNAAM] heb ik [DATUM] de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond. Ik ben daarna gaan werken als hulpverlener bij een naschoolse opvang voor kinderen met een stoornis, zoals bijvoorbeeld autisme. In deze functie begeleid en verzorg ik kinderen en organiseer activiteiten voor hen. Door het afstemmen van de verschillende activiteiten help ik de kinderen een positiever zelfbeeld te krijgen en hen actiever te maken. Dit doe ik door te kijken naar de mogelijkheden en interesses van de kinderen. Uiteraard neem ik hierbij in acht dat er op tijd rustpunten in de activiteiten zitten.

In de functie van sociotherapeut bij uw instelling zie ik veel overeenkomsten met mijn huidige functie, echter zie ik ook een nieuwe uitdagingen. Doordat de functie van sociotherapeut niet alleen gaat om een klein deel van de dag, maar om weekenden en vakanties, komt er veel meer verzorging en afwisseling bij de functie kijken. Het lijkt mij geweldig om kinderen hele dagen mee te maken en zo ook eerder te zien waar hun behoeften en mogelijkheden liggen. Op deze manier kun je beter inspelen op individuele situaties en de persoonlijke plannen aanpassen waar nodig. Zo bereik je betere hulp en boek je betere prestaties.

De eigenschappen waar de sociotherapeut zoals omschreven in de vacature aan moet voldoen, sluiten aan bij mijn persoonlijke eigenschappen. Ik ben integer, praktisch ingesteld en creatief. Ik beschik over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en ben in staat groepsprocessen adequaat te hanteren. In mijn werk ben ik zeer gedreven en heb een weet mij aan verschillende persoonlijkheden en situaties aan te passen. Daarnaast kan ik goed samenwerken, zowel met collega’s als met de kinderen en weet ik mijn enthousiasme makkelijk op anderen over te brengen. Tenslotte ben ik flexibel en in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

Hopelijk bent u na het lezen van deze sollicitatiebrief benieuwd geworden naar mij als persoon. Graag vertel ik u meer over mijn motivatie voor het werken in dit vak en hoor ik de zienswijze van uw instelling tijdens een persoonlijke kennismaking.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Wen van Zandvoort

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.