Sollicitatiebrief Social Media Manager

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief Social Media Manager direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor Social Media Manager als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief Social Media Manager
Sollicitatiebrief Social Media Manager
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor Social Media Manager krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Tido Huijbregts
Leptonenweg 121
3542 CJ Utrecht

Fietsvoordeelshop.nl – Utrecht (De Meern)
T.a.v. Wilma Groot
Strijkviertel 35B
3454 PJ Utrecht

Utrecht, [DATUM]

Betreft: vacature Social Media Manager

Geachte mevrouw Groot,

Op Linkedin vond ik uw openstaande vacature voor een gedreven Social Media Manager. Een pakkende vacaturetekst, een leuk product en een dynamische werkomgeving: meer dan genoeg redenen om enthousiast te worden! Daarom aarzelde ik geen moment om mij kandidaat te stellen voor deze uitdagende vacature en in deze brief vertel ik graag meer over mijn achtergrond en motivatie.

In [JAAR] behaalde ik mijn HBO-diploma Bedrijfseconomie en aansluitend ging ik aan de slag als medewerker bedrijfsadministratie bij [BEDRIJF]. Al snel ontdekte ik dat mijn passie in een andere richting lag en via een vriend kreeg ik de smaak voor online marketing te pakken. Ik schreef mij daarom in voor de HBO-opleiding online marketing en social media en zocht aansluitend een job in dit domein.

Bij [BEDRIJF] kon ik aan de slag als social media marketeer en daar kreeg ik veel vrijheid om de sociale media strategie uit te bouwen en te experimenteren met verschillende kanalen. Op die manier heb ik veel kunnen bijleren en in mijn vrije tijd heb ik verder geïnvesteerd in het verdiepen van mijn kennis. Mijn deeltijdse baan heb ik verder gecombineerd met een aantal freelance opdrachten.

Mijn passie voor sociale media is de voorbije jaren alleen nog maar verder gegroeid en intussen kennen de verschillende kanalen geen geheimen meer voor mij. Facebook, Linkedin, Instagram, Youtube, Twitter, Snapchat, etc.: ik weet perfect hoe ik welk kanaal kan inzetten om de beste resultaten te behalen.

Wat ik zo fijn vind aan dit vakgebied? Als social media marketeer is geen dag hetzelfde en ik heb heel veel variatie. Soms ben ik creatief bezig met het kiezen en bewerken van de juiste foto voor een campagne, een andere keer verdiep ik mij in de data om de conversie te optimaliseren. Ik schrijf graag mijn eigen teksten, zowel short als long copy en zowel in het Nederlands als in het Engels.

Verder is het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Online marketing staat nooit stil en die noodzaak om te blijven bijleren sluit goed aan bij mijn leergierigheid. Mijn kennis deel ik graag met anderen. Zo heb ik in het kader van mijn freelance activiteit een aantal opleidingen verzorgd en heb ik een eigen blog waar ik mijn volgers op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen.

Zoals gevraagd in de vacature heb ik ervaring met video advertising en tools zoals Facebook Business Manager en Snapchat Ads Manager. Om foto’s te bewerken gebruik ik voornamelijk Photoshop en Illustrator. Voor social media analytics gebruik ik vooral Hootsuite.

Ik haal nog altijd veel voldoening uit mijn job, maar mis toch het gevoel deel uit te maken van een groter team. Bovendien ben ik momenteel op zoek naar een voltijdse baan en die mogelijkheid is er jammer genoeg niet bij mijn huidige werkgever. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe rol sprong uw vacature echt in het oog.

Hopelijk hebt u na het lezen van deze brief een goed beeld van mijn kwaliteiten en motivatie. Graag verwijs ik naar mijn curriculum vitae en persoonlijke website voor meer informatie. Ik kijk alvast uit naar een persoonlijke kennismaking!

Met vriendelijke groet,
Tido Huijbregts

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.