Sollicitatiebrief Sociaal Werker

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief Sociaal Werker direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor Sociaal Werker als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief Sociaal Werker
Sollicitatiebrief Sociaal Werker
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor Sociaal Werker krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Willemijn Douma
Eerste Helmersstraat 179
1054 DG Amsterdam

Stichting Giska
T.a.v. de heer M.K. Kievitsbosch
Herculesstraat
1076 SN Amsterdam

Amsterdam, [DATUM]

Betreft: vacature Sociaal Werker

Geachte heer Kievitsbosch,

Op uw website las ik [DATUM] de vacature waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een breed in te zetten sociaal werker. De functieomschrijving sprak mij direct aan en in kan mij prima vinden in de gegeven profielomschrijving. Graag solliciteer ik dan ook naar deze boeiende functie binnen uw instelling. In deze sollicitatiebrief licht ik graag mijn opleiding, achtergrond en motivatie nader toe, zodat u ziet dat ik de juiste persoon voor deze vacature ben!

In [JAARTAL] heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond. Aangezien ik mij verder wilde specialiseren in othopedagogiek, ben ik de verkorte opleiding hiervoor gaan volgen. Deze heb ik vervolgens afgerond in [JAARTAL]. Tijdens deze laatste studie heb ik echter ook een baan gevonden als sociaal werker, zodat ik ook werkervaring op heb kunnen doen. De beste keuze ooit, want ondanks de drukte van deze combinatie, heb ik in korte tijd enorm veel geleerd én in praktijk kunnen brengen. Het werk als sociaal werker bevalt mij uitstekend. Echter, binnen de organisatie waar ik nu werk is de functie niet zo uitgebreid als hoe u deze in de vacature beschrijft. Dat is ook de reden dat ik graag in aanmerking kom voor deze openstaande functie binnen uw instelling: een nieuwe uitdaging!

Als sociaal werker richt ik me opvoedkundige, relationele, materiële, individuele en maatschappelijke problemen van kinderen, jeugdigen en hun gezin. Ik sta als het ware naast het gezin en bekijk samen met hen welke ondersteuningsbehoefte er is. Ik focus me op mogelijkheden en werk hierbij nauw samen met andere professionals. Hierbij neem ik de sociale leefomgeving van de betrokkenen in acht. Tevens probeer ik de eigen kracht van het kind of de jeugdige en de gezinsleden te versterken. Tenslotte coördineer ik de benodigde zorg en leidt indien nodig naar specialistische zorg.

Zoals u leest, vervul ik al veel taken die u in uw vacature omschrijft. Wat voor mij extra uitdaging zal bieden en waar ik mij verder in kan ontwikkelen is het optreden als netwerker van uw instelling en het begeleiden van stagairs. Daarnaast spreekt het mij aan dat het grotendeel van de cases voor de nieuw aan te nemen sociaal werker, ‘zwaar’ zijn te noemen. Ik bijt mij graag vast in een case om te komen tot de beste hulp voor het gezin. Door mijn open houding, empathisch vermogen en tegelijk standvastige houding krijg ik snel het vertrouwen van de betrokkenen dat ik de juiste persoon ben om hen te helpen.

Als sociaal werker ben ik zeer betrokken te noemen, maar ik heb geen moeite om afstand te nemen van bepaalde situaties. Door mijn overtuigingskracht, daadkracht en stevige persoonlijkheid weet ik zaken goed te overzien en kom ik snel tot de juiste aanpak. Ik beschik over uitstekende gespreksvaardigheden en weet anderen in hun kracht te zetten. Aard en ernst van situaties weet ik snel in te schatten en ik ben stressbestendig te noemen. Uiteraard heb ik kennis van GGZ problematiek en ben ik SKJ geregistreerd. Ik werk graag nauw samen met andere professionals en ben een echte netwerker.

Hopelijk heb ik u van mijn geschiktheid kunnen overtuigen middels deze sollicitatiebrief. Sociaal werker is een functie die mij op het lijf geschreven is. Graag wil ik mijn kennis en kunde toepassen en uitbreiden binnen uw instelling. U kunt rekenen op een enthousiaste en gedreven medewerker. Graag vertel ik u meer in een persoonlijk gesprek.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Willemijn Douma

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.