Sollicitatiebrief receptioniste

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief receptioniste direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt. Bekijk ook eens de sollicitatiebrieven voor soortgelijke vacatures, misschien kun je delen combineren: administratief medewerkercallcenter medewerker, medewerker klantenservice detailhandel, medewerker klantenservice mode, medewerker klantenservice telecom, medewerker klantenservice zorg, receptioniste, telefoniste.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor receptioniste als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief receptioniste
Sollicitatiebrief receptioniste
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor receptioniste krijgt een 4,3/5 uit 946 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief receptioniste

Jessica van der Zouwen
Groenendijkstraat 184
2351 PK Den Haag

Grovers B.V.
T.a.v. mevrouw A.H. Stoker
Laan van Eik en Duinen 17
2564 GT Den Haag

Den Haag, [DATUM]

Betreft: vacature receptioniste

Geachte mevrouw Stoker,

De eerste indruk van uw bedrijf onvergetelijk maken: graag zou ik als receptioniste deze mooie taak op me nemen. In ons prettige telefoongesprek vandaag over de vacature gaf u aan graag mijn sollicitatiebrief met daarin mijn motivatie te ontvangen.

Na het afronden van de opleiding tot telefoniste/receptioniste op het [INSTITUUT] in [JAAR] ben ik gaan werken bij [BEDRIJF]. Naast het aannemen van de telefoon ontvang ik gasten, verzorg ik de inkomende en uitgaande post en ben ik verantwoordelijk voor de planning van vergaderruimtes en flexplekken. Ook verricht ik administratieve werkzaamheden en beheer ik de bedrijfskas. Dit zijn allemaal taken die ook in uw vacature omschreven staan.

Als receptioniste weet ik hoe belangrijk het is om gasten en klanten op een vriendelijke en correcte manier te ontvangen. Met kleine zaken als een glimlach, een kopje koffie of een kort praatje zorg je ervoor dat mensen zich welkom voelen. Mijn persoonlijke eigenschappen sluiten perfect aan bij de functie van receptioniste. Ik ben servicegericht, sociaal, representatief en houd van aanpakken. Vaak krijg ik te horen dat ik een fijne telefoonstem heb; ik spreek rustig en duidelijk. Maar niet alleen gasten zijn voor mij belangrijk, ook collega’s spelen een belangrijke rol en ik werk graag met hen samen.

In mijn huidige functie heb ik geleerd om met stressvolle situaties om te gaan. Een voorbeeld: het gebeurt weleens dat de telefoon roodgloeiend staat, er een paar gasten tegelijk binnenkomen, de koeriersdienst een pakketje komt afleveren en…. dan ook nog net de koffiemachine bijgevuld moet worden. Gelukkig weet ik mij in dit soort situaties flexibel op te stellen en zorg ik ervoor dat ik de juiste prioriteiten stel.

Naast bovengenoemde persoonlijke eigenschappen heb ik nog meer kwaliteiten die belangrijk zijn voor de functie van receptioniste, zoals u ook aangeeft in de vacature. Ik beheers zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend en de Duitse en Franse taal gemiddeld. MS Office heeft voor mij geen geheimen meer, evenals de meeste telefooncentrales.

Uw organisatie spreekt mij aan vanwege het internationale karakter en de gedreven werksfeer. Als pro-actieve en servicegerichte receptioniste ben ik van mening de juiste kandidate te zijn. Hopelijk denkt u daar net zo over na het lezen van deze brief en maken wij binnenkort verder kennis in een persoonlijk gesprek.

Graag zie ik uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Jessica van der Zouwen

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief receptioniste

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

37 gedachten over “Sollicitatiebrief receptioniste

 1. Marianne

  een mooie voorbeeldbrief

  Reageren
 2. shereen

  helaas ben ik ook weer aan het solliciteren. Het is niet altijd makkelijk om een goeie brief te schrijven. Deze brief is voor mij een basis en bevat goeie handvaten om sollicitatie brief te schrijven.

  Reageren
 3. Mirella

  Hele goede brief. Ik vind het lastig in een brief te schrijven. Ik ga dit zeker gebruiken.

  Reageren
 4. JW

  goede brief die ik ook graag gebruik, bedankt!!

  Reageren
 5. Annoesjks

  Goede duidelijke brief👍

  Reageren
 6. petra major

  Een goede basis brief waar ik met weinig aanpassingen een persoonlijke draai aan kan geven. ( anders lijken al onze brieven op elkaar en krijgen we die baan nog niet haha)

  Succes allemaal
  Petra

  Reageren
 7. Sanne

  Erg nette brief! Ga ik zeker delen van verwerken in mijn sollicitatiebrief.

  Reageren
 8. Ness

  Super goede brief!!!

  Reageren
 9. an

  heel goede motivatie brief, ga ik zeker op gesprek mogen

  Reageren
 10. brigitte

  goede brief die ik graag gebruik bedankt

  Reageren
 11. fatima

  mooie voorbeeld brief , ik ga er gebruik van maken

  Reageren
 12. miranda Vullings

  Dank je wel voor dit waardevolle voorbeeld die ik zeker ga gebruiken.

  Reageren
  1. laura

   Met dit voorbeeld ga ik aan de slag,TOP!

   Reageren
 13. Rachel verlinden

  Wat een prachtige brief geschreven, deze ga ik zekers gebruiken.

  gr Rachel

  Reageren
 14. Rachel verlinden

  Goedemorgen, wat een mooie brief ga die brief ook gebruiken.

  Mijn coplimenten!.

  Rachel

  Reageren
 15. C.L. Cornelissen

  Mooie brief die ik zeker ga gebruiken

  Reageren
 16. elisabeth

  ik ga zeker deze brief gebruiken voor mn sollicitatie

  Reageren
 17. Akke

  Deze brief ga ik zeker gebruiken om mijn eigen sollicitatiebrief te schrijven

  Reageren
 18. inge

  Mooie brief en ook kort maar krachtig!

  Reageren
 19. Irma

  Een heel goede motivatiebrief. Ik ga hier zeker gebruik van maken. Bedankt

  Reageren
 20. Ine

  Ine
  wat een mooie brief heb je geschreven. graag wil ik deze brief ook gebruiken met nog iets van mezelf erin wat denk ik bijna niet kan.

  groetjes
  Ine

  Reageren
 21. Melissa Stoutjesdijk

  Perfecte sollicitatie brief voor receptioniste hotel. Moeten wel wat dingen aangepast worden om aan te sluiten voor een baan als receptioniste in een hotel, maar nu heb ik in ieder geval een vertrekpunt!

  Reageren
 22. jennifer

  Een hele inspirerende motivatie brief met herkenbare punten. Ik zou het fijn vinden als ik deze zou mogen gebruiken voor het reageren op een vacature. Uiteraard met mijn eigen persoonlijke inbreng wil ik een goede motivatie brief samenstellen.

  Reageren
 23. riri

  Beste schrijfster,

  Ik vind dit een hele mooie brief bedankt voor het delen. Ik hoop dat ik met deze brief wordt uitgenodigd.

  Groetjes

  Reageren
 24. Naomi Hurkmans

  Wat een prachtige brief, met dit voorbeeld moet het wel lukken om op gesprek te komen.

  Reageren
 25. jeritza coco

  ik vind het echt praktisch en meeste dingen passen precies met mijn vacature en mijn persoonlijke gegevens. Ik zit al een tijdje zonder werk en solliciteer tevergeefs en denki dat mijn motivatiebrief geen goeie ondersteuning is tot nu toe. Na deze te hebben gelezen denk ik dat ik een sterkere kans maakt om in de voorselectie te zijn zelfs een van de beste kantidaten voor de baan. Brieven zijn geschrijven op een manier waarin de meeste zich terug kunnen vinden.

  Reageren
 26. clautje

  Mooie goede brief die ik graag gebruik

  Reageren
 27. Koko

  Beste schrijver,

  Wat een prachtige brief heeft u geschreven. Zelf heb ik al vele brieven geschreven maar zo goed als deze lukt het mij zelf niet. Ik hoop dat ik nu in ieder geval een uitnodiging zal krijgen voor een gesprek maar ik heb goede hoop!

  Bedankt dat ik deze brief mag gebruiken :-) en dat u deze met ons deelt!

  Groetjes Koko

  Reageren
 28. Ellen

  Helaas ben ik ook weer aan het solliciteren. Deze sollicitatiebrief geeft mij een goed voorbeeld van hoe ik het zou willen doen. Ik ga deze zeker als voorbeeld nemen. Het is al lastig genoeg om een goede sollicitatiebrief te schrijven.

  Reageren
 29. Geana Lam

  Ik heb nog nooit in mijn leven een sollicitatiebrief hoeven te schrijven. Helaas is het zover dat ik
  nu wel aan moet beginnen. Ik vind dit een hele mooie brief en hoop hiervan gebruik te kunnen maken
  en te leren.

  Reageren
 30. RB

  Een verfrissende brief met bruikbare handvaten!

  Reageren
 31. Bianca

  Beste maker(s),

  Wat fijn dat er een site is waar je ideeen kan opdoen. Inspirerend.

  Bedankt voor het delen!

  Groeten,
  Bianca

  Reageren
 32. silvia

  Beste schrijver,

  Hierbij wil ik u mededelen dat ik dit een zeer goed geschreven sollicitatiebrief als voorbeeld is benoemd.
  Ik hoop hier mee iets van te leren en hopelijk in de toekomst dit te kunnen gebruiken bij het reageren op vacatures voor de functie Receptionist. Zelf heb ik er moeite mee om een goede brief te schrijven omdat, het tegenwoordig zo moeilijk is om een brief te schrijven dat de lezer enthousiast er van raakt door interesse in hem op te wekken zodat je een uitnodiging ontvangt. Dat is wat we allemaal willen bereiken met het schrijven van een goede brief.

  Reageren
  1. Amanda

   Beste schrijver,

   Door deze middel, wil ik mededelen dat deze sollicitatiebrief voorbeeld zeer goed is voor mij, ik ga zeker gebruikt van maken.

   Groetjes,
   Amanda

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.