Sollicitatiebrief personeelsadviseur

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief personeelsadviseur direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor personeelsadviseur als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief personeelsadviseur
Sollicitatiebrief personeelsadviseur
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor personeelsadviseur krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Anna Eekhout
Oudaenstraat 27
2026 SB Haarlem

Amrâth Grand Hotel Frans Hals
T.a.v. Ken Versleijen
Damstraat 10
2011 HA Haarlem

Haarlem, [DATUM]

Betreft: vacature personeelsadviseur

Geachte heer Versleijen,

Via Nationale Vacaturebank kwam ik te weten dat u momenteel op zoek bent naar een gedreven personeelsadviseur. Op basis van de functieomschrijving was ik meteen enthousiast: de combinatie van strategische en operationele taken is precies wat ik zoek. Na wat verdere research over uw bedrijf groeide mijn belangstelling nog meer. In deze brief licht ik graag mijn motivatie toe.

In [JAAR] behaalde ik mijn HBO-diploma Personeel en Arbeid. Aansluitend ging ik aan de slag als HR medewerker bij [BEDRIJF]. Een brede rol, waarin ik mijn theoretische kennis kom omzetten in de praktijk en betrokken werd bij verschillende HR processen. De focus lag op operationele taken, maar daarnaast was ik verantwoordelijk voor een aantal verbeterprojecten.

Die rol was voor mij een ideale leerschool en de springplank naar een functie als HR Business Partner bij [BEDRIJF]. Daar werkte ik nauwer samen met het management en kreeg ik een grotere verantwoordelijkheid. Daarbij werd ik op administratief niveau ondersteund door een HR Assistant, maar mijn takenpakket bood een combinatie van operationeel werken en strategisch denken.

Als HR Business partner heb ik een generalistische rol. Dat betekent dat ik betrokken ben bij alle HR processen op het vlak van in-, door- en uitstroom. Als sparring partner voor het management denk ik na over het juiste evenwicht tussen de belangen van het personeel en de organisatie. Voor de medewerkers treed ik op als vertrouwenspersoon en ik coach leidinggevenden bij het uitvoeren van hun taken, vooral op het niveau van people management.

Daarnaast zie ik toe op de juiste toepassing van wet- en regelgeving en ik zorg ervoor dat ik altijd op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen. Ik geloof in innovatie en het belang van een mensgerichte aanpak om als bedrijf de beste resultaten te behalen. Op dat vlak heb ik bijvoorbeeld een project rond kernwaarden geleid en heb ik initiatieven gelanceerd rond interne groei en continue feedback.

Na vier jaar bij mijn huidige werkgever ben ik toe aan een nieuwe stap in mijn loopbaan. Ik heb mooie resultaten kunnen neerzetten en ben fier op de stappen die we gezet hebben als organisatie. Nu kijk ik uit naar een rol waarin ik actief kan meedenken met het management en een verandertraject kan begeleiden. Dat is precies de uitdaging die u beschrijft in de vacature.

Wat kunt u van mij verwachten? Dankzij mijn ervaring en passie voor HR heb ik een uitstekende kennis van de verschillende HR processen en de wet- en regelgeving. Mijn uitstekende communicatieve vaardigheden helpen mij om mijn ideeën over te brengen op verschillende niveaus en om snel het vertrouwen te winnen van medewerkers, collega’s en leidinggevenden.

Nog belangrijker is mijn passie voor mens en organisatie. Ik vind het enorm boeiend om te begrijpen hoe ik vanuit HR kan bijdragen tot het succesvol maken van medewerkers, teams en organisaties. Dat is wat mij betreft de belangrijkste toegevoegde waarde die ik als personeelsadviseur kan brengen binnen een bedrijf.

Hopelijk heb ik in deze brief mijn enthousiasme kunnen overbrengen. In mijn curriculum vitae vindt u een overzicht van mijn ervaring, vaardigheden en belangrijkste verwezenlijkingen. Uiteraard licht ik die graag nader toe in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,
Anna Eekhout

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.