Sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor pedagogisch medewerker kinderopvang als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang
Sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor pedagogisch medewerker kinderopvang krijgt een 4,2/5 uit 828 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang

Femme Knoops
Cornelis de Wittstraat 165
3311 GD Dordrecht

Kinderdagverblijf Mamaloe
T.a.v. mevrouw B. van Antwerpen
Carushof 163
3311 GG Dordrecht

Dordrecht, [DATUM]

Betreft: vacature pedagogisch medewerker kinderopvang

Geachte mevrouw Van Antwerpen,

Zaterdag jongstleden las ik in de buurtkrant vol enthousiasme de vacature voor een pedagogisch medewerker bij uw kinderopvang. Na ons prettige telefoongesprek van afgelopen maandag ben ik ervan overtuigd dat ik een goede kandidaat ben voor deze functie. In deze brief zal ik, zoals u mij gevraagd hebt, mijn motivatie voor de openstaande vacature toelichten.

Na de HAVO aan [SCHOOL] ben ik de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang MBO Niveau 4 gaan volgen aan het ROC in Tilburg. Binnen enkele weken zal ik deze opleiding afronden en ik verheug me erop daarna direct aan de slag te kunnen gaan bij een kinderopvang. Uw organisatie spreekt mij aan vanwege de professionele, persoonlijke aanpak en een pedagogisch beleidsplan waarin ik mij helemaal kan vinden. Daarnaast ken ik veel van de kinderen die naar uw kinderopvang gaan; dat is een zeer leuke bijkomstigheid!

Tijdens mijn opleiding heb ik bij verschillende kinderopvangorganisaties stage gelopen, zowel bij kinderdagverblijven als bij een naschoolse opvang en een peuterspeelzaal. Bij kinderdagverblijf [NAAM] heb ik, na het voltooien van mijn derde opleidingsjaar, elke vakantieperiode als invalkracht gewerkt. Zo heb ik veel ervaring kunnen opdoen en in een zelfsturend team groepen kunnen begeleiden.

De reden waarom ik met zoveel plezier in de kinderopvang werk is dat ik het fijn vind om kinderen een veilige en vertrouwde omgeving te bieden waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Aangezien ik de opleiding tot pedagogisch medewerker op niveau vier heb gevolgd ben ik gespecialiseerd in het op tijd signaleren van eventuele problemen op sociaal, emotioneel of cognitief gebied. Het is voor mij een uitdaging om, samen en in overleg met de ouders, een zo goed mogelijk plan op te zetten om de achterstanden zoveel mogelijk in te halen.

Mijn persoonlijkheid is te omschrijven als sociaal, creatief, sportief en netjes. Ik ben in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag en voldoe aan de taaleis 3F zoals gevraagd in de vacature. Ik ben in het bezit van een rijbewijs en een auto.

Hopelijk heb ik mijn enthousiasme en kunde goed aan u over kunnen brengen middels deze brief. Pedagogisch medewerker bij uw kinderopvang zijn lijkt mij uitdagend, motiverend en gezellig. Ik hoop dan ook kennis te mogen maken en een en ander toe te mogen lichten in een persoonlijk gesprek.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Femme Knoops

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

25 gedachten over “Sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang

 1. W. Koning

  Top! niks meer aan doen

  Reageren
 2. oguz

  prima geschreven, erg duidelijk en brengt je zeker waar je wilt

  Reageren
 3. Anoniem

  goed en duidelijk

  Reageren
 4. sonja

  een hele goede brief

  Reageren
 5. Anita

  Goede brief,
  Helaas kan ik persoonlijk niks met het hele stukje over school en opleiding aangezien ik al heel lang werkzaam ben binnen de kinderopvang. Ik ga hier zeker wel puntjes uithalen die ik kan gebruiken

  Reageren
 6. Brigitte Beumer

  Duidelijke brief

  Reageren
 7. mieke

  Duidelijke brief. Hier heb ik wat aan .

  Reageren
 8. roschanna

  Het is goed geschreven. Ik ga het iets korter forumleren.

  Reageren
 9. Lisanne

  Goed en mooi onderbouwde brief

  Reageren
  1. Trees

   goed en mooie brief hier heb ik wat aan

   Reageren
 10. lizzy

  netjes, en duidelijk

  Reageren
 11. Felicia

  Tevreden! Heel duidelijk!

  Reageren
 12. Tamara

  Goede onderbouwde sollicitatiebrief. Dus graag een voorbeeld sollicitatiebrief dat ik ermee aan de slag kan.

  Reageren
 13. Yvon Broersma

  Goede sollicitatiebrief.
  Je vind er alles in terug en is heel overzichtelijk.
  Ook is het fijn dat de brief niet met de standaard zinnen begint.

  Reageren
 14. chan

  ik vind deze solicitalie heel goed geschreven je kan genoeg informatie eruit halen die je kan gebruiken ook

  Reageren
 15. katrien

  Zeer goede brief, zou mss. iets ingekorter kunnen. Maar veel informatie voor de werkgever.

  Goede motivatie.

  Reageren
 16. janine

  Zeker een mooie sollicitatiebrief. Ik denk dat ik hier zeker een voorbeeld aan kan nemen. Zelf wil ik nu ook sollicitatiebrieven gaan schrijven om aan een baan te komen in de kinderopvang. Nogmaals; mooie brief waar je zeker iets voor jezelf uit kan halen

  Reageren
 17. Sakina

  Ik vind het een prima sollicitatiebrief! Alles is opgenoemd en heel erg duidelijk. Ik zou zelf de teksten iets korter maken, dan ziet het er strakker uit. Bij het openen van zo’n brief zou ik denken wooow wat een tekst allemaal. maar bij het lezen ervan, heb je wel zoiets van: okeee alles is dan ook echt gezged ;)

  Reageren
 18. Danielle

  Hele mooie brief. Duidelijk opgesteld en alles goed omschreven. Misschien een paar alinea’s samenvatten maar verder is het een uitstekende brief.

  Reageren
 19. Maulabux

  Zou gaarne een voorbeeld sollicitatie brief van u ontvangen. Bij voorbaat dank.
  Mvg.
  Maulabux H.

  Reageren
 20. Margriet

  Hallo,

  Best een goede sollicitatiebrief, maar wel veel verschillende alinea’s . Mischien was het beter om een paar stukjes aan elkaar vast te maken? Ik vind dit zelf prettiger lezen en het komt kernachtige over! Hopelijk heeft het toch een baan in de kinderopvang opgeleverd!

  Reageren
  1. Sanne

   Het is verder een prima brief. Ik zou hem alleen iets korter maken. Er een motivatiebrief van maken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.