Sollicitatiebrief medewerker receptie

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief medewerker receptie direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor medewerker receptie als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief medewerker receptie
Sollicitatiebrief medewerker receptie
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor medewerker receptie krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Yuri Wilms
Raoul Hynckesstraat 42
5645 LE Eindhoven

Postillon Hotel
T.a.v. T. Lafeben
Geldropseweg 440
5645 TL Eindhoven

Eindhoven, [DATUM]

Betreft: vacature medewerker receptie

Geachte mevrouw Lafeben,

Via uw advertentie op Nationale Vacaturebank kwam ik te weten dat u op zoek bent naar een flexibele medewerker receptie. Uw collega [NAAM] verschafte mij meer informatie over de rol en raadde mij aan om u mijn schriftelijke motivatie te bezorgen.

Na het afronden van de opleiding telefoniste/receptionist in [JAAR] vond ik een tijdelijke baan bij [BEDRIJF]. In het kader van een zwangerschapsvervanging was ik er samen met een collega verantwoordelijk voor het aannemen van de telefoons, het opvolgen van inkomende en uitgaande post en mailverkeer en het ontvangen van bezoekers en klanten. Daarnaast stond ik in voor kleine administratieve taken.

De werkervaring bij [BEDRIJF] was erg leerrijk, maar ik voelde mij toch vooral aangetrokken tot de toeristische sector. Daarom ging ik aansluitend op zoek naar een baan in die richting. Bij [NAAM HOTEL] vond ik een leuke baan als medewerker receptie.

Mijn takenpakket is erg gevarieerd. Zo verwelkom ik gasten en help ik hen bij het in- en uitchecken. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het aannemen van telefoons, het maken van reserveringen en het opvolgen van emails. Gasten komen bij mij terecht met allerlei vragen en soms klachten. Daar kan ik goed mee omgaan en ik vind het fijn om anderen te kunnen helpen en mijn steentje bij te dragen tot een perfecte klantenservice.

Een ander onderdeel van mijn job is het bieden van algemene administratieve ondersteuning. Een leuke afwisseling, al is het niet altijd makkelijk om de nodige tijd te vinden voor deze taken. Gelukkig kan ik uitstekend multitasken en beschik ik over goede organisatievaardigheden. Verder kan ik uitstekend overweg met MS Office en leer ik snel andere programma’s.

Wat ik zo leuk vind aan de toeristische sector? Vooral het internationale aspect. Ik vind het fijn om met diverse culturen in contact te komen en verschillende talen talen te kunnen spreken. Nederlands is mijn moedertaal, maar ik spreek bijna net zo vlot Engels en heb een degelijke kennis van het Frans en het Duits.

De reden waarom ik momenteel op zoek ben naar een nieuwe job is omdat ik uitkijk naar een voltijdse tewerkstelling. Dat is helaas niet mogelijk bij mijn huidige werkgever. Ik ben flexibel qua werkuren. Weekends, feestdagen: het hoort erbij en daar heb ik geen probleem mee. Bovendien woon ik op wandelafstand en ik ben dus niet afhankelijk van het openbaar vervoer.

Hopelijk heb ik in deze brief een goed beeld kunnen schetsen van mijn achtergrond en motivatie. In mijn curriculum vitae kunt u meer informatie vinden over mijn ervaring en vaardigheden. Graag licht ik een en ander nader toe tijdens een persoonlijk gesprek. Ik kijk alvast uit naar uw feedback!

Met vriendelijke groet,
Yuri Wilms

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.