Sollicitatiebrief maatschappelijk werker

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief maatschappelijk werker direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor maatschappelijk werker als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief maatschappelijk werker
Sollicitatiebrief maatschappelijk werker
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor maatschappelijk werker krijgt een 4,2/5 uit 570 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Thyrza van der Mierden
Zuidbuurt 161
3132 KB Vlaardingen

Service Loket Alphen
T.a.v. mevrouw D. Bluemink
Barentszstraat 92
2404 AZ Alphen aan den Rijn

Vlaardingen, [DATUM]

Betreft: vacature maatschappelijk werker

Geachte mevrouw Bluemink,

Vol interesse las ik op [WEBSITE] de vacature voor maatschappelijk werker bij Kwadraat. Direct besloot ik schriftelijk op deze vacature te reageren om mijn interesse in de functie kenbaar te maken en mijn motivatie toe te lichten.

In [JAAR] heb ik mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. Direct daarna ben ik gaan werken bij het Centrum voor Dienstverlening in Rotterdam op de afdeling Algemeen Maatschappelijk Werk Noord. Daar voer ik gesprekken met inwoners van Rotterdam die zelf geen oplossing voor hun problemen kunnen vinden. Ik help hen de zaken weer op een rijtje te zetten en de juiste weg te vinden. De functie van maatschappelijk werker geeft me veel voldoening en is op mijn lijf geschreven. Helaas is mijn werkgever genoodzaakt afdelingen samen te voegen vanwege bezuinigingen en zal mijn functie komen te vervallen.

Dit betekent voor mij dat ik een nieuwe uitdaging kan aangaan en daar heb ik ook veel zin in! De openstaande vacature bij uw organisatie biedt mij deze nieuwe uitdaging. De begeleiding die de maatschappelijk werker bij Kwadraat biedt is erg intensief. De problemen worden op een methodische wijze behandeld om zo een goed resultaat te bereiken. Het zou mij veel voldoening geven om cliënten en hun omgeving op zo’n diepgaande manier te kunnen helpen. Iedere cliënt is uniek en heeft een eigen aanpak en benadering nodig. Zo blijft het werk van maatschappelijk werker ongelooflijk interessant en uitdagend. Ook de afwisseling van behandeling en begeleiding en het geven van voorlichting, instructies en advies houden het werk spannend.

Mensen die mij al lange tijd kennen zeggen dat de functie van maatschappelijk werker perfect bij mij past. Ik ben sociaal en klantgericht, kan goed luisteren en ben meelevend en ondernemend. Aan de andere kant ben ik ook zeer kritisch en stressbestendig. Ik werk graag zelfstandig, maar kan ook veel waarde hechten aan overleg met collega’s of andere specialisten. In mijn werk stel ik mij professioneel op, pak zaken graag aan en ik kan mij zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken. De ‘sociale kaart’ en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten kennen geen geheimen voor mij. Door mijn huidige baan als maatschappelijk werker zorg ik dat ik op de hoogte blijf van alle ontwikkelingen op sociaal gebied.

Ik hoop u bij deze overtuigd te hebben van mijn geschiktheid voor de openstaande vacature. Maatschappelijk werker is een functie die ik nog lange tijd wil vervullen en hopelijk mag dat bij uw organisatie. Graag vertel ik u meer in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Thyrza van der Mierden

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief maatschappelijk werker

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

13 gedachten over “Sollicitatiebrief maatschappelijk werker

 1. Monica

  Super goede sollicitatiebrief

  Reageren
 2. M

  Goede brief met een kort en bondig onderbouwde inhoud.

  Reageren
 3. wilma

  hele goede voorbeelbrief

  Reageren
 4. Heleen

  Duidelijke opbouw, geeft me weer meer handvaten

  Reageren
 5. Mel

  Prima voorbeeld. Goede schrijfstijl en inhoudelijk op niveau. Chapeau

  Reageren
 6. joyce

  Juiste onderbouwing. De why/how/what wordt goed neergezet! Ik kan hier zeker wat mee.

  Reageren
 7. j

  Het is overzichtelijk en chronologisch opgebouwd. De juiste onderbouwing en voorbeelden maken de inhoud sterk. Ik kan deze brief heel goed gebruiken tijdens mijn sollicitatie proces.

  Reageren
 8. Mohsin

  Een goede vriendin van mij was aan het solliciteren, en ik kwam deze brief tegen toen ik haar hielp. Deze brief bevat alle punten die volgens mij van toepassing zijn bij het schrijven van een correcte brief. Ik heb haar dus aangeraden om deze brief als leidraad te gebruiken. Ikzelf ga deze brief ook gebruiken als voorbeeld, aangezien ik nu ook aan het solliciteren ben. Hopelijk met goed gevolg. jullie horen nog van mij……

  Reageren
 9. M

  Ik moet zeggen dat deze brief in mijn ogen goed opgezet is. Alle onderdelen van een juiste brief zijn hier vermeld, tevens is deze brief goed onderbouwd. Deze brief is goed bruikbaar als een voorbeeldbrief.

  Reageren
 10. Mos

  Deze brief is een prima voorbeeldbrief. Het is schrijftechnisch goed in elkaar gezet, en bevat duidelijke voorbeelden. Inhoudelijk dus sterk, vandaar een goede brief die als voorbeeld kan dienen.

  Reageren
 11. Anoniem

  Ik moet zeggen dat deze brief in mijn ogen goed opgezet is. Alle onderdelen van een juiste brief zijn hier vermeld, tevens is deze brief goed onderbouwd. Deze brief is goed bruikbaar als een voorbeeldbrief.

  Reageren
 12. H.

  Alle punten zijn concreet verwerkt in de brief. De opbouw is goed en sluit goed aan. De competenties worden aangegeven met voorbeelden. Je kan de brief goed gebruiken als voorbeeld.

  Reageren
  1. mounir

   Duidelijke opbouw, prima voorbeeld, je kan de brief goed gebruiken als voorbeeld.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.