Sollicitatiebrief kapster

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief kapster direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de sollicitatiebrieven voor soortgelijke vacatures, misschien kun je delen combineren: haarstyliste, kapper, kapster, schoonheidsspecialiste.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor kapster als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief kapster
Sollicitatiebrief kapster
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
 
beoordeel deze brief (verplicht)  
  0/5
Deze brief voor kapster krijgt een 4,6/5 uit 38 beoordelingen.

Melike Kalloe
Dommelstraat 191
1921 ZB Akersloot

Salon Ümran
T.a.v. mevrouw Kuit
Simon Pauwelslaan 79
1921 AX Akersloot

Akersloot, [DATUM]

Betreft: vacature kapster

Geachte mevrouw Kuit,

Afgelopen zaterdag zag ik op de ruit van uw kapsalon de advertentie met de openstaande vacature voor kapster. Na een kort gesprek met één uw kapsters, Chantal, heb ik besloten deze sollicitatiebrief te schrijven, waarin ik graag mijn motivatie voor de functie van kapster toe wil lichten.

Momenteel werk ik parttime als schoonheidsspecialiste in een schoonheidssalon en ik ben net klaar met mijn kappersopleiding aan de Nederlandse Kappersakademie. Naast mijn werk als schoonheidsspecialiste, wil ik graag als parttime Kapster aan de slag. Ik haal veel voldoening uit het werk als kapster. Klanten gaan weer helemaal mooi gekapt en blij met hun nieuwe kapsel de deur uit. De werkzaamheden die bij het vak horen, zoals het wassen, knippen en föhnen van het haar, het zetten van permanenten en stylen en modelleren van de mooiste coupes: ik vind alles erg leuk om te doen.

Tijdens de kappersopleiding heb ik veel praktijkervaring opgedaan, aangezien er aan de Nederlandse Kappersakademie ook kapsalons verbonden zijn die gerund worden door studenten. Ik heb daar veel knipuren mogen maken en de kneepjes van het vak geleerd. Naast de vele ‘standaard kniptaken’ die de functie van kapster omvat, heb ik daar ook zaken geleerd als agendabeheer, kassawerkzaamheden, communicatieve vaardigheden, het geven van kleuradvies en advisering van haarverzorging. Op de kappersopleiding heb ik altijd een zeer goede beoordeling gekregen op het gebied van knipvaardigheid en modelleren. Maar ook op de andere te beoordelen vlakken scoorde ik goed tot bovengemiddeld. Een voorbeeld is het zetten van watergolven en het opsteken van het haar.

Als schoonheidsspecialiste ben ik gewend zeer nauwkeurig en hygiënisch te werken. Het schoonhouden van de salon en het werkmateriaal staat bij mij hoog in het vaandel. Collega’s noemen mij klantgericht, sociaal en een echte teamworker. Ik houd van hard werken in een gezellige omgeving. Ik leg klanten graag in de watten, geef ze graag advies en voer de taken binnen de daarvoor gestelde tijd uit. Ik ben representatief en heb een open uitstraling. Daarnaast houd ik de laatste trends op het gebied van kapsels nauwlettend in de gaten.

Wat mij aanspreekt aan de vacature voor kapster binnen uw kapsalon is de variëteit aan werkzaamheden. Het begeleiden van de klant van begin tot eind en ervoor zorgen dat de klant tevreden de deur verlaat. Als schoonheidsspecialiste behandel ik voornamelijk vrouwen, dus de afwisseling in het knippen van mannen, vrouwen en kinderen vind ik een erg leuke bijkomstigheid!

Ik hoop dat ik u middels deze sollicitatiebrief heb kunnen overtuigen de juiste kandidaat voor de vacature van kapster te zijn. Graag maak ik nader kennis in een persoonlijk gesprek, zodat ik mijn passie voor het kappersvak nog uitgebreider kan overbrengen.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Melike Kalloe

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

2 gedachten over “Sollicitatiebrief kapster

  1. nathaly

    het maakt het indd makkelijker.

    Reageren
  2. Karin

    Via een vriendin heb ik jullie website gekregen. Wat een fantastisch aanbod van brieven. Zo wordt solliciteren erg makkelijk. Ik ga dit zeker bij mijn medestudenten aanbevelen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.