Sollicitatiebrief junior data scientist

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief junior data scientist direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor junior data scientist als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief junior data scientist
Sollicitatiebrief junior data scientist
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor junior data scientist krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Yu van Goethem
Dennenberg 130
3956 BG Leersum

Sampson Automated systems
T.a.v. Gerard Sterkman
Laan van Lichtenberg 21
3931 DR Woudenberg

Leersum, [DATUM]

Betreft: vacature junior data scientist

Geachte heer Sterkman,

Via Linkedin kwam ik te weten dat u momenteel op zoek ben naar een junior data scientist. De rol en de beschreven problemen spreken mij enorm aan en daarom heb ik geen moment getwijfeld om te solliciteren voor deze boeiende vacature. In deze brief licht ik graag mijn motivatie verder toe.

Vorige maand behaalde ik mijn masterdiploma Data Science en nu sta ik te popelen om mijn eerste stappen te zetten op de arbeidsmarkt. Ik kijk vooral uit naar een omgeving waar ik veel kan bijleren en de nodige verantwoordelijkheid krijg binnen een team met ervaren en minder ervaren collega’s.

Waarom data science? Wiskunde vond ik altijd al leuk en op jonge leeftijd ontdekte ik ook al mijn passie voor programmeren. Met mijn theoretische kennis wil ik graag praktische problemen oplossen. Vooral een ecommerce omgeving spreekt mij aan, omdat daar heel wat real-time data aanwezig zijn en er oneindig veel mogelijkheden zijn om data science toe te passen.

Tijdens mijn studies heb ik al meegewerkt aan een aantal projecten, zowel in het kader van mijn opleiding als in mijn vrije tijd. Zo ben ik bijvoorbeeld actief op Kaggle en heb ik zelf geëxperimenteerd met het voorspellen van sportuitslagen. Een ander project waaraan ik meegewerkt heb, was het bouwen van een recommendation engine voor een online retailer. Momenteel ben ik een chatbot aan het ontwikkelen voor een travel applicatie.
Dankzij mijn studies beschik ik over een goede statistische achtergrond en ik heb kennis van verschillende programmeertalen zoals Python en R. Daarnaast heb ik al met SQL en Tableau gewerkt en ik kijk ernaar uit om andere tools te leren. Ik heb een goede kennis van verschillende machine learning modellen en wil mij in de toekomst graag verder specialiseren in deep learning en NLP.

Mijn vrienden kennen mij als een nieuwsgierig persoon met een brede interesse. Als data scientist ken ik het belang van een gestructureerde aanpak en in mijn projecten probeer ik altijd overzichtelijk te werken. Dat maakt het ook voor anderen makkelijker om mijn aanpak te begrijpen. Hoewel ik graag zelfstandig werk, geef ik toch de voorkeur aan een nauwe samenwerking met andere collega’s. Iedereen heeft een andere invalshoek en op die manier kom je vaak tot betere resultaten.

Ik ben erg gemotiveerd om mijn loopbaan als junior data scientist te starten en hoop dat ik u in deze brief heb kunnen overtuigen van mijn enthousiasme. In bijlage vindt u mijn curriculum vitae, met een overzicht van mijn vaardigheden en projecten waaraan ik gewerkt hebt. Ik kijk alvast uit naar een kennismakingsgesprek!

Met vriendelijke groet,
Yu van Goethem

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.