Sollicitatiebrief HR medewerker

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief HR medewerker direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor HR medewerker als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief HR medewerker
Sollicitatiebrief HR medewerker
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor HR medewerker krijgt een 4,1/5 uit 356 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief HR medewerker

Chaimae Hazen
Grianestraat 112
1055 GA Amsterdam

Franken N.V.
T.a.v. mevrouw Lommen
Wijdenesserstraat 62
1023 TA Amsterdam

Amsterdam, [DATUM]

Betreft: vacature HR medewerker

Geachte mevrouw Lommen,

Uw vacature waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een HR medewerker sprak mij direct aan. Uiteraard vanwege de functie die perfect aansluit bij mijn opleiding en ervaring, maar ook vanwege uw organisatie. Het werken bij een non-profit is altijd een streven van mij geweest en daarom laat ik deze kans niet aan mijn neus voorbijgaan. Graag licht ik mijn motivatie nader toe in deze brief.

Na mijn opleiding HRM aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven ben ik als recruiter aan de slag gegaan bij een recruitmentbureau. Het is een interessante functie waarin ik veel ervaring en nieuwe kennis opgedaan heb. Toch verlang ik naar het werken voor één bepaalde organisatie en niet voor verschillende klanten. Het is voor mij een grotere uitdaging om de juiste personen te vinden die perfect in het team passen. Dit kun je naar mijn mening vooral succesvol doen als je er zelf deel van uitmaakt. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij een non-profit organisatie en dat is mij zo goed bevallen dat ik graag in een soortgelijke omgeving aan de slag zou gaan.

De werkzaamheden die ik als recruiter vervul sluiten nauw aan bij die van een HR medewerker zoals omschreven in uw vacature. Ik heb veel ervaring in het -in samenwerking met de klant- opstellen van functieprofielen, het werven en selecteren van personeel en het in orde brengen van benodigde documenten. Daarnaast zijn er een paar werkzaamheden die ik als recruiter niet vervuld heb, maar wel tijdens mijn studie en stage geleerd heb. Ik kijk ernaar uit om deze taken op te pakken als HR medewerker en zie deze als nieuwe uitdagingen die ik zeker kan aangaan. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van het personeelsbeleid. Ook het bijhouden van personeelsdossiers en het coördineren van de verzuimbegeleiding zullen voor mij als HR medewerker geen probleem vormen, ondanks dat het nieuwe elementen zijn.

Uw organisatie kan in mij rekenen op een gedreven en gemotiveerde HR medewerker. Ik ben sociaal ingesteld, kan me goed in anderen inleven en werk graag in een team aan het verwezenlijken van een betere wereld. Vanwege mijn open instelling maak ik eenvoudig contact en voelen mensen zich al snel op hun gemak. Hierdoor weet ik mensen ook op een onbedwongen manier te overtuigen en kan ik conflictsituaties snel ombuigen. Zoals u in de vacature vraagt ben ik proactief en flexibel ingesteld. Ik ben zeer accuraat, integer en een no-nonsense persoon te noemen.

Ik hoop u van mijn bekwaamheid te hebben overtuigd in deze brief. HR medewerker bij een non-profit organisatie is de functie die mij perfect past. Uiteraard licht ik een en ander nader toe in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Chaimae Hazen

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief HR medewerker

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

9 gedachten over “Sollicitatiebrief HR medewerker

 1. Emanuels Gerdenia

  Een heel goede brief

  Reageren
 2. mo

  een zeer duidelijke brief.

  Reageren
 3. Dianne

  Goed leesbare brief

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.