Sollicitatiebrief HR manager

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief HR manager direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor hr manager als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief HR manager
Sollicitatiebrief HR manager
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
 
beoordeel deze brief (verplicht)  
  0/5
Deze brief voor HR manager krijgt een 4,3/5 uit 104 beoordelingen.

Anne-May Span
Driesveldlaan 162
6001 KH Weert

Redalco B.V.
T.a.v. mevrouw L. Kraaijeveld
De Lauden 191
7891 RZ Klazienaveen

Weert, [DATUM]

Betreft: vacature hr manager

Geachte mevrouw Kraaijeveld,

De juiste persoon op de juiste plek. Als HR manager is dat een belangrijke taak, waarbij ervaring en mensenkennis nodig is. Als doorgewinterde personeelsfunctionaris weet ik mensen in korte tijd te doorgronden en ben ik op de hoogte van welke functie-eisen van belang zijn binnen verschillende profielen. In mijn functie heb ik veel positieve resultaten bereikt en ik ben er dan ook van overtuigd dat ik toe ben aan de volgende stap: als HR manager aan de slag gaan. U vraagt in uw vacature om een gedreven HR manager en in deze sollicitatiebrief wil ik u graag meer vertellen over mijn achtergrond en motivatie.

In [DATUM] heb ik de opleiding HRM afgerond aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ik ben daarna aan de slag gegaan als personeelsfunctionaris bij een recruitmentbureau. Ik ben daar verantwoordelijk voor het werven en selecteren van intern personeel. Daarnaast ben ik de rechterhand van de HR manager en denk ik mee over het aannamebeleid, de salarisschalen en de verschillende personeelsprocessen. Daarnaast bereid ik functioneringsgesprekken voor en voer deze ook deels uit. Bij afwezigheid van de HR manager, ben ik vervangend vertrouwenspersoon.

Doordat ik nauw samenwerk met de HR manager en ook deels taken overneem, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan van de uitgebreide werkzaamheden die bij de functie horen. In uw vacature geeft u aan dat enkele jaren ervaring als HR manager een pré is. Ook al is mijn functienaam personeelsfunctionaris, ik werk op het niveau van een HR manager en verwacht dan ook op uw gewenst niveau te functioneren. Het vak van HR manager spreekt mij zo aan, vanwege de afwisselende werkzaamheden. Van het uitpluizen van vacaturesites en LinkedIn tot aan het opstellen van functieprofielen, het bijhouden van ziekteverzuim en het beoordelen van kandidaten; het is divers en iedere vacature biedt weer nieuwe ontmoetingen en ervaringen.

Ik ben een zeer communicatief persoon en door mijn open voorkomen, voelen mensen zich snel op hun gemak bij mij. Ik ben sociaal en weet mensen snel in te schatten. Graag werk ik op een coachende en motiverende manier en benader situaties op een positieve manier. Conflictsituaties weet ik veelal op een rustige manier te beheersen en ik laat mij hierdoor ook niet uit het veld slaan. Naast het goed kunnen plannen en organiseren van werkzaamheden, weet ik ook flexibel om te gaan met onverwachte situaties of wijzigingen.
Hopelijk heb ik u van mijn enthousiasme en kennis kunnen overtuigen in deze sollicitatiebrief. HR manager worden is een uitdagende stap in mijn HR loopbaan, die ik graag bij uw organisatie zal nemen. Uiteraard licht ik een en ander nader toe in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Anne-May Span

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Een gedachte over “Sollicitatiebrief HR manager

  1. Wendy

    Goede heldere brief. Prettig leesbaar. Laat goed zien wat de ervaring is van de sollicitant en wat hij wil.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.