Sollicitatiebrief financieel analist

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief financieel analist direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt. Bekijk ook eens de sollicitatiebrieven voor soortgelijke vacatures, misschien kun je delen combineren: accountant aaassistent accountant, controller, financieel adviseur, financieel analist, financieel medewerker.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor financieel analist als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief financieel analist
Sollicitatiebrief financieel analist
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor financieel analist krijgt een 4,1/5 uit 93 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief financieel analist

Don Sahin
Julianastraat 8
2012 ES Haarlem

Laurens & Zonen
T.a.v. mevrouw L.M.A. Klaver
Leidsevaart 2
2013 HA Haarlem

Haarlem, [DATUM]

Betreft: vacature financieel analist

Geachte mevrouw Klaver,

Volgens de vacature die ik [DATUM] las in de Volkskrant bent u op zoek naar een ervaren financieel analist. Ik ben zo’n ervaren financieel analist en kijk ook nog eens uit naar een nieuwe uitdaging bij een professionele onderneming. Graag solliciteer ik dan ook naar de openstaande vacature en in deze brief zal ik u mijn motivatie nader toelichten.

Aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik in [DATUM] de opleiding Bedrijfseconomie afgerond. Daarna ben ik als financieel analist gaan werken bij PWC waar ik een goede eerste werkervaring heb opgedaan. Nu ik van plan ben om te gaan verhuizen ben ik op zoek naar een nieuwe werkplek waar ik mijzelf verder kan ontwikkelen en nieuwe ervaringen op kan doen. Uw vacature voor een financieel analist komt dus op het juiste moment.

Als financieel analist verzorg ik de financiële administratie, de rapportages en financiële overzichten met als doel het management van de organisatie tijdig van betrouwbare informatie te voorzien. Tevens draag ik bij aan het behalen van de strategische doelen van de organisatie en stel de jaarbudgetten op. Iedere maand verzorg ik de interne maandrapportages voor zowel de directie als de OR en interne commissies. Ik stel de maandelijkse kostenoverzichten op en bespreek deze met het verantwoordelijk management. Daaruit voortvloeiend maak ik een onderbouwde kostenschatting voor de komende periode. Als financieel analist begeleid ik ook financiële audits en verzorg rapportages voor het Centraal Bureau voor Statistiek.

Ik ben dus een financieel analist met kennis van zaken. Ik kan creatief zijn in mijn werk als het gaat om het bedenken van nieuwe werkwijzen en het zoeken naar functionele oplossingen. Op deze manier worden vanzelfsprekendheden wel eens ter discussie gesteld en traditionele tendensen tegengegaan. Dit zorgt voor een frisse kijk en open blik op het vakgebied. In mijn werk kan ik tevens goed plannen en organiseren: een onmisbare eigenschap voor een financieel analist. Op effectieve wijze stel ik doelen en prioriteiten en geef hierbij de benodigde tijd en middelen aan om de doelen daadwerkelijk te kunnen bereiken.

Ik ben zeer communicatief vaardig en beheers zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend. Door mijn flexibele instelling ben ik opgewassen tegen stressvolle situaties en zoek ik altijd naar de beste oplossing. Zoals u als eis stelt in de vacature heb ik ervaring met het werken met ERP systemen en met name in JD Edwards.

Bent u ervan overtuigd dat ik de juiste kandidaat ben na het lezen van deze brief? Dan ga ik graag als financieel analist bij uw professionele organisatie aan de slag om samen met uw gedreven team bij te dragen aan een financieel gezond en bloeiend bedrijf. Ik hoop mijn enthousiasme ook in een persoonlijk gesprek over te mogen brengen.

Met vriendelijke groet,

Don Sahin

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief financieel analist

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

4 gedachten over “Sollicitatiebrief financieel analist

 1. john

  prima brief en geeft aan dat ik deze goed kan gebruiken ondank dat er bepaalde teskten in staan die niet op mij van toepassing zijn

  Reageren
 2. john

  Super goede brief die ik kan gebruiken om te solliciteren.

  Reageren
 3. john

  Goede brief waarvan ik gedeeltes goed kan gebruiken en geeft weer van een goede inhoud.

  Reageren
 4. john

  Dit is dus juist de brief waar ik op zoek ben goed gedetailleerd, veel gedeelte kan ik hiervan gebruiken en geeft weer wat ik gedaan heb.

  Super goed

  Dank
  John

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.