Sollicitatiebrief docent wiskunde

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief docent wiskunde direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de andere sollicitatiebrieven voor docenten, misschien kun je delen combineren: docent, docent Duits, docent Engels, docent Frans, docent Nederlands, docent techniek, docent wiskunde, leerkracht basisonderwijs, onderwijsassistent.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor docent wiskunde als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief docent wiskunde
Sollicitatiebrief docent wiskunde
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
 
beoordeel deze brief (verplicht)  
  0/5
Deze brief voor docent wiskunde krijgt een 4,3/5 uit 57 beoordelingen.

Etiënne Gruppen
Wipmolen 3
3481 AH Harmelen

Wellant College
T.a.v. de heer D.J. Kievits
Nieuwegracht 69-A
3512 LG Utrecht

Harmelen, [DATUM]

Betreft: vacature docent wiskunde

Geachte heer Kievits,

Afgelopen [DATUM] las ik de vacature in Stadsblad Utrecht, waarin u aangeeft te zoeken naar een ervaren docent wiskunde met een actieve en constructieve houding. Vooral de twee laatste eigenschappen trokken direct mijn aandacht, aangezien dat is hoe ik mijzelf als docent wiskunde zie. In deze sollicitatiebrief zal ik dat nader toelichten en mijn motivatie voor de vacature overbrengen.

Na mijn opleiding tot docent wiskunde aan Hogeschool van Amsterdam, ben ik gaan werken op een middelbare school als docent wiskunde. Hier geef ik wiskundeles aan zowel de onder- als de bovenbouw. Dit doe ik in een groot team met veel verschillende docenten, die veelal parttime werken. Ik merk dat dit niet altijd ten goede komt aan de relatie met leerlingen en de leden van het team onderling. Uw school laat zien dat het ook anders kan en een grote school toch klein georganiseerd kan worden, waardoor men dicht op de leerlingen kan zitten. Ook het feit dat leerlingen op uw school de ruimte krijgen om naast de verplichte vakken zich ook op andere vlakken te kunnen ontwikkelen, is voor mij een zeer positief punt waaraan ik graag mijn steentje bij zou dragen.

Als docent wiskunde hecht ik namelijk niet alleen waarde aan het geven van goede wiskundeles, maar help ik leerlingen ook graag op andere vlakken verder. Dat bewijst mijn actieve en constructieve houding, waarnaar ik in het begin van deze sollicitatiebrief al verwees. Ik zie wiskunde ook als een veel ruimer vakgebied dan hetgeen wat in de wiskundeboeken beschreven staat. Er zijn zoveel manieren waarop je leerlingen meer kunt motiveren en interesseren voor lesstof; deze kans moet je als school niet voorbij laten gaan.

Ik ben een kundige docent wiskunde, met passie voor het vak. Dit aan leerlingen overbrengen op een interessante tegelijk leuke manier gaat mij goed af. Ik ben sociaal ingesteld en kan mij goed in anderen inleven. Mijn communicatieve vaardigheden zijn goed te noemen en ik weet zowel leerlingen als ouders en collega’s op de juiste manier te benaderen. Ik werk graag nauw samen in een professioneel en gemotiveerd team om zo samen de hoogste kwaliteit onderwijs te kunnen bieden. Met mijn enthousiasme kan ik leerlingen motiveren om het beste uit zichzelf te halen en weet ik een positief leerklimaat te creëren. Zoals u in de vacature als eis aangeeft, ben ik vertrouwd met het werken met computers en weet ik hoe ik ICT in de lessen kan implementeren.

Heb ik u van mijn enthousiasme en kwaliteiten kunnen overtuigen met deze sollicitatiebrief? Docent wiskunde op uw school worden zou voor mij een uitdagende stap zijn, waarbij ik mijzelf als docent en als collega kan ontplooien. U kunt daarentegen rekenen op een vakkundige docent, die naast liefde voor het vak, ook alle aandacht voor de leerlingen heeft. Ik hoop meer te mogen vertellen in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Etiënne Gruppen

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Een gedachte over “Sollicitatiebrief docent wiskunde

  1. Herman van Leeuwen

    Een uitstekende sollicitatiebrief, wel vind ik de brief te lang. Beoordeling: 4.00.

    Mvg,

    Herman van Leeuwen

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.