Sollicitatiebrief docent techniek

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief docent techniek direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de andere sollicitatiebrieven voor docenten, misschien kun je delen combineren: docent, docent Duits, docent Engels, docent Frans, docent Nederlands, docent techniek, docent wiskunde, leerkracht basisonderwijs, onderwijsassistent.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor docent techniek als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief docent techniek
Sollicitatiebrief docent techniek
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
 
beoordeel deze brief (verplicht)  
  0/5
Deze brief voor docent techniek krijgt een 4,1/5 uit 51 beoordelingen.

Hobie van Ruijven
Achtereindsestraat 6
5583 TB Waalre

Chistiaan Huygens College
T.a.v. mevrouw C.J.G. Kromkamp
Heezerweg 345
5643 KG Eindhoven

Waalre, [DATUM]

Betreft: vacature docent techniek

Geachte mevrouw Kromkamp,

Volgens de vacature in het Eindhovens Dagblad van [DATUM], bent u op zoek naar een docent techniek die de lesstof op een creatieve manier aan de leerlingen kan overbrengen. Zo’n docent techniek ben ik en daarom solliciteer ik graag naar deze uitdagende functie. In deze sollicitatiebrief zal ik mijn achtergrond en motivatie nader toelichten.

Na het behalen van mijn diploma aan Fontys Hogeschool in Eindhoven voor de opleiding tot docent techniek, ben ik gaan werken bij een vereniging van middelbare scholen als leraar in dit vak, op oproepbasis. Echter, ik ben op zoek naar een functie die ik (bijna) fulltime kan uitvoeren op één school, zodat ik de leerlingen beter kan leren kennen en hen extra aandacht bij hun persoonlijke ontwikkeling kan geven. De omschrijving in de vacature over uw school, spreekt mij zeer aan en uw school lijkt mij dan ook de juiste omgeving om mij als docent techniek te kunnen ontwikkelen.

Als docent techniek ben ik continue op zoek naar een uitdagende manier om les te geven. Zo blijven leerlingen gemotiveerd om het vak beter te leren kennen en te werken aan goede cijfers voor het vak. Ik merk dat persoonlijke aandacht hierbij een grote rol speelt en dat is dan ook de manier waarop ik les wil geven: het vak op een betrokken manier overbrengen en niet alleen droge stof uit het boek overdragen. Hierbij probeer ik ook een vleugje humor mee te nemen, wat maakt dat de leerlingen uitkijken naar de lessen techniek.

Ik ben een docent techniek die vakinhoudelijk zeer sterk is. Niet alleen op theoretisch vlak, maar juist ook in de praktijk. Ik ben sociaal ingesteld en hecht waarde aan het geven van vertrouwen en veiligheid aan de leerlingen. Het bieden van een goed pedagogisch klimaat en aandacht voor de juiste didactische aanpak heeft mijn continue aandacht. Ik weet leerlingen goed in te schatten, waardoor ik knelpunten tijdig kan signaleren en hierop in kan springen. Ook talenten herken ik snel en ik vind het een voorrecht om leerlingen te helpen dit talent te ontwikkelen. Ik werk graag in een betrokken team, waarin we samenwerken aan goed en uitdagend onderwijs. Zoals u aangeeft in de vacature, ben ik voor minimaal 32 uur per week beschikbaar en beschik ik over goede ICT kennis.

Ik hoop u te hebben overtuigd van mijn bekwaamheid middels deze sollicitatiebrief. Docent techniek is een geweldig vak, wat ik graag op een levendige school uit zou willen oefenen. Graag breng ik mijn enthousiasme persoonlijk over in een gesprek waarin wij tevens nader kennis kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Hobie van Ruijven

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.