Sollicitatiebrief docent Nederlands

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief docent Nederlands direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de andere sollicitatiebrieven voor docenten, misschien kun je delen combineren: docent, docent Duits, docent Engels, docent Frans, docent Nederlands, docent techniek, docent wiskunde, leerkracht basisonderwijs, onderwijsassistent.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor docent Nederlands als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief docent Nederlands
Sollicitatiebrief docent Nederlands
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
 
beoordeel deze brief (verplicht)  
  0/5
Deze brief voor docent Nederlands krijgt een 4,2/5 uit 72 beoordelingen.

Karin Sweers
Schokkerstraat 3
3028 PL Rotterdam

Rudolf Steiner College
T.a.v. mevrouw J.A. Seelen
Essenburgsingel 58
3022 EA Rotterdam

Rotterdam, [DATUM]

Betreft: vacature docent Nederlands

Geachte mevrouw Seelen,

Met interesse las ik [DATUM] in de Rotterdammer, de vacature die u uit heeft staan voor een docent Nederlands. Mijn aandacht werd direct getrokken door de beschreven visie op onderwijs en persoonlijk ontwikkeling van de docenten. Een geweldige visie waar ik mij graag bij aansluit en uw school lijkt mij een goede plek om mijzelf te ontplooien als docent Nederlands. In deze sollicitatiebrief zal ik mijn achtergrond beschrijven en mijn motivatie nader toelichten.

In [DATUM] heb ik de opleiding tot docent Nederlands afgerond aan Hogeschool Inholland. Ik ben daarna gaan werken op een ROC in Rotterdam. Deze functie vervul ik nog steeds met plezier, echter mis ik de betrokkenheid van collega’s om de kwaliteit van het onderwijs naar een hoger level te tillen. Zoals u in de vacature omschrijft, zijn de teams binnen uw scholengemeenschap betrokken, bevlogen en gericht op het onderhouden van een dynamische leeromgeving. Precies een omgeving waarin ik mij als een vis in het water zal voelen.

Als docent Nederlands ben ik vakinhoudelijk zeer sterk. Deze kennis van de Nederlandse taal probeer ik op een leuke manier over te brengen op de leerlingen. Hierbij besteed ik niet alleen aandacht aan de lesstof, maar ook aan de leerlingen zelf. Het is belangrijk om ook een stukje pedagogiek mee te nemen, vooral bij deze groep leerlingen. Daarnaast houd ik de aandacht van de leerlingen vast, door de lesstof op een boeiende en ‘andere’ manier aan te bieden. Een voorbeeld hiervan is, om leerlingen mee te nemen naar bijvoorbeeld de redactie van een tijdschrift of naar een uitgeverij om hen zo meer te laten zien dan alleen de schoolboeken.

Collega’s en leerlingen noemen mij een enthousiaste docent Nederlands met een goed inlevingsvermogen. Ik sta stevig in mijn schoenen en probeer met mijn ijver anderen ook te enthousiasmeren. Door mijn sterke communicatieve vaardigheden weet ik zaken duidelijk over te brengen en kan ik mijn communicatie aanpassen aan de persoon of personen die ik voor me heb. Ik hecht veel waarde aan de ontwikkeling van de leerlingen, maar ook aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling als docent Nederlands. Ik werk graag in een dynamische omgeving die tevens warm en mensgericht is. Daarnaast bevind ik mij graag in een fijn team dat ervoor gaat om de beste kwaliteit onderwijs te leveren, waarbij ook tijd is voor plezier en individuele aandacht. Uit uw vacature blijkt dat uw school zo’n omgeving biedt.

Hopelijk heb ik mijn kwaliteiten goed omschreven in deze sollicitatiebrief. Als docent Nederlands op uw school denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan een hoog niveau onderwijs en een interessante leeromgeving. Graag licht ik een en ander verder toe in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Karin Sweers

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Een gedachte over “Sollicitatiebrief docent Nederlands

  1. Mostafa

    Ik heb net het sollicitatiebrief doorgenomen. Het is een duidelijk, krachtig brief.
    Er zit een uitgebreid eigenschappen die ik kan gebruiken in mijn sollicitatiebrief.
    ik ben erg tevreden met wat er in zit. Het geeft mij wel een houvast.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.