Sollicitatiebrief docent Nederlands

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief docent Nederlands direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt. Bekijk ook eens de andere sollicitatiebrieven voor docenten, misschien kun je delen combineren: docent, docent Duits, docent Engels, docent Frans, docent Nederlands, docent techniek, docent wiskunde, leerkracht basisonderwijs, onderwijsassistent.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor docent Nederlands als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief docent Nederlands
Sollicitatiebrief docent Nederlands
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor docent Nederlands krijgt een 4,2/5 uit 112 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief docent Nederlands

Karin Sweers
Schokkerstraat 3
3028 PL Rotterdam

Rudolf Steiner College
T.a.v. mevrouw J.A. Seelen
Essenburgsingel 58
3022 EA Rotterdam

Rotterdam, [DATUM]

Betreft: vacature docent Nederlands

Geachte mevrouw Seelen,

Met interesse las ik [DATUM] in de Rotterdammer de vacature die u uit heeft staan voor een docent Nederlands. Mijn aandacht werd direct getrokken door de beschreven visie op onderwijs en persoonlijke ontwikkeling van de docenten. Het is een geweldige visie waar ik mij graag bij aansluit! Uw school lijkt mij dan ook de ideale plek om mezelf verder te ontplooien als docent Nederlands. In deze brief zal ik mijn achtergrond beschrijven en mijn motivatie nader toelichten.

In [DATUM] heb ik de opleiding tot docent Nederlands afgerond aan de Hogeschool Inholland. Daarna ben ik gaan werken op een ROC in Rotterdam. Deze functie vervul ik nog steeds met veel plezier, echter mis ik wel de betrokkenheid van collega’s om de kwaliteit van het onderwijs naar een hoger level te tillen. Zoals u in uw vacature omschrijft zijn de teams binnen uw scholengemeenschap betrokken, bevlogen en gericht op het onderhouden van een dynamische leeromgeving. Precies een omgeving waarin ik mij als een vis in het water zal voelen!

Als docent Nederlands ben ik vakinhoudelijk zeer sterk. Mijn kennis van de Nederlandse taal probeer ik op een leuke manier over te brengen op de leerlingen. Hierbij besteed ik niet alleen aandacht aan de lesstof, maar ook aan de leerlingen zelf. Het is belangrijk om een stukje pedagogiek in de lessen te verwerken, vooral bij deze generatie leerlingen. Daarnaast houd ik de aandacht van iedereen vast door de lesstof op een boeiende en ‘andere’ manier te presenteren. Zo neem ik een klas bijvoorbeeld mee naar de redactie van een tijdschrift of een uitgeverij om ze zo meer te laten zien dan alleen schoolboeken.

Collega’s en leerlingen noemen mij een enthousiaste docent Nederlands met een goed inlevingsvermogen. Ik sta stevig in mijn schoenen en probeer met mijn ijver anderen ook te enthousiasmeren. Door mijn sterke communicatieve vaardigheden weet ik zaken duidelijk over te brengen en kan ik mijn communicatie aanpassen aan de persoon of personen die ik voor me heb. Ik hecht veel waarde aan de ontwikkeling van leerlingen, maar ook aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling als docent Nederlands.

Ik werk graag in een dynamische omgeving die tevens warm en mensgericht is. Daarnaast bevind ik mij graag in een fijn team dat ervoor gaat om de beste kwaliteit onderwijs te leveren, waarbij ook tijd is voor plezier en individuele aandacht. Uit uw vacature blijkt dat uw school zo’n omgeving biedt.

Hopelijk heb ik u van mijn kwaliteiten kunnen overtuigen in deze brief. Als docent Nederlands op uw school denk ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan goed onderwijs en een interessante leeromgeving. Graag licht ik een en ander verder toe in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Karin Sweers

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief docent Nederlands

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

5 gedachten over “Sollicitatiebrief docent Nederlands

 1. Mouloud

  hoi en zeer goede brief

  Reageren
 2. denseli

  waauw het is een leuk en krachtige brief. ik kan het goed gebruiken om mijn eigen sollicitatiebrief te schrijven

  Reageren
 3. Tineke

  Een enthousiaste sollicitatie brief, kan ik goed gebruiken

  Reageren
 4. Mostafa

  Ik heb net het sollicitatiebrief doorgenomen. Het is een duidelijk, krachtig brief.
  Er zit een uitgebreid eigenschappen die ik kan gebruiken in mijn sollicitatiebrief.
  ik ben erg tevreden met wat er in zit. Het geeft mij wel een houvast.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.