Sollicitatiebrief docent natuurkunde

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief docent natuurkunde direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor docent natuurkunde als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief docent natuurkunde
Sollicitatiebrief docent natuurkunde
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
 
beoordeel deze brief (verplicht)  
  0/5
Deze brief voor docent natuurkunde krijgt een 4,4/5 uit 21 beoordelingen.

Jefferson de Nooijer
Pieter Breughelstraat 1
5213 BL ‘s-Hertogenbosch

Sint-Janslyceum
T.a.v. de heer E. Hoftijzer
Aartshertogenlaan 233
5212 ‘s-Hertogenbosch

‘s-Hertogenbosch, [DATUM]

Betreft: vacature docent natuurkunde

Geachte heer Hoftijzer,

Volgens de vacature die ik [DATUM] las in het Brabants Dagblad, bent u op zoek naar een inspirerende en innovatieve docent natuurkunde. Deze omschrijving geeft mijn werkwijze als docent natuurkunde goed weer en graag solliciteer ik dan ook naar deze functie. In deze sollicitatiebrief zal ik mijn opleiding, achtergrond en motivatie toelichten.

In [DATUM] heb ik de master voor docent natuurkunde afgerond aan de Universiteit van Leiden. Daarvoor heb ik de lerarenopleiding voor hetzelfde vakgebied gevolgd aan Hogeschool Utrecht. Na het behalen van mijn master ben ik als docent natuurkunde met eerstegraads bevoegdheid gaan werken op een middelbare school in Wassenaar als oproepkracht. Het geven van natuurkundeles en de omgang met middelbare scholieren bevalt mij zo goed, dat ik dit vak graag voor een vast aantal uren per week zou willen uitoefenen. En zeker op een school zoals de uwe, waar leerlingen het Technasium kunnen volgen, zoals ik uit de vacature heb begrepen!

Als docent natuurkunde ben ik continue bezig om leerlingen persoonlijk uit te dagen, om ze zo te helpen de best mogelijke cijfers te behalen. Onderwijs geven op een ambitieuze, maar tegelijk ook op een vriendelijke en persoonlijke manier; dat is hoe ik lesgeven zie. Ik probeer het vak natuurkunde op een interactieve en interessante manier over te brengen, zodat leerlingen ondervinden dat natuurkunde een boeiend vak is en het in het dagelijks leven overal terug te zien is. Dat uw school ook het Technasium verzorgt draagt er enorm aan bij dat leerlingen de interesse in techniek ontwikkelen en op een inspirerende manier beleven. Daar draag ik met mijn kundigheid als docent natuurkunde graag aan bij.

Als docent natuurkunde ben ik zeer gedreven in mijn vak. Ik sta stevig in mijn schoenen, heb goede communicatieve vaardigheden en ben tevens sociaal. De taal van de leerlingen spreek ik uitstekend, wat in deze tijd van groot belang is. Ik probeer de lessen zo inspirerend mogelijk te houden en maak iedere les gebruik van mijn innovativiteit om leerlingen te blijven prikkelen. Hierbij kijk ik kritisch naar mijn eigen handelen om zo mezelf te blijven ontwikkelen. Ik ben flexibel ingesteld en kan goed tegen stress. Ik hecht veel waarde aan een goed samenwerkend team waarin ruimte is voor gezelligheid en waarmee we ook leuke buitenschoolse activiteiten kunnen opzetten voor en samen met de leerlingen. Dat is ook waar uw school naar streeft, lees ik in de vacature.

Hopelijk heb ik u van mijn kwaliteiten en enthousiasme kunnen overtuigen in deze sollicitatiebrief voor docent natuurkunde op uw school. Graag maak ik persoonlijk kennis om zo verder van gedachten te kunnen wisselen over de invulling van de vacature.

Met vriendelijke groet,

Jefferson de Nooijer

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

2 gedachten over “Sollicitatiebrief docent natuurkunde

 1. wim

  Brief bevat goede elementen om in een sollicitatiebrief te gebruiken
  Wim

  Reageren
 2. wim

  Brief is ok. Met goede elementen om als aanzet te gebruiken in een sollicitatiebrief.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.