Sollicitatiebrief docent engels

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief docent engels direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de andere sollicitatiebrieven voor docenten, misschien kun je delen combineren: docent, docent Duits, docent Engels, docent Frans, docent Nederlands, docent techniek, docent wiskunde, leerkracht basisonderwijs, onderwijsassistent.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor docent Engels als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief docent engels
Sollicitatiebrief docent engels
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
 
beoordeel deze brief (verplicht)  
  0/5
Deze brief voor docent engels krijgt een 4,2/5 uit 55 beoordelingen.

Cinthia van Arnouden
Vijverberg 60B
4621 ET Bergen op Zoom

’t Rijks scholengemeenschap
T.a.v. mevrouw B.A.G. Uierstok
Burgemeester Stulemeijerlaan 24
4611 Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, [DATUM]

Betreft: vacature docent Engels

Geachte mevrouw Uierstok,

Met interesse las ik [DATUM] in Tubantia de vacature waarin uw scholengemeenschap aangeeft op zoek te zijn naar een docent Engels voor 0,5 FTE. Mijn opleiding, ervaring en visie sluiten nauw aan op de omschrijving in uw vacature. Graag solliciteer ik dan ook naar de functie van docent Engels en in deze sollicitatiebrief zal ik mijn motivatie nader toelichten.

In [DATUM] heb ik de opleiding tot docent Engels aan Hogeschool Utrecht afgerond. Ik ben daarna als invalkracht gaan werken op een mbo school als docent Engels. Ik vervul deze functie met veel plezier en kijk ernaar uit de functie op een meer regelmatige basis uit te voeren. Dit zou bij uw scholengemeenschap het geval zijn, maak ik op uit de vacature: 0,5 FTE met kans op doorgroei. Op uw scholengemeenschap wordt tweetalig onderwijs gegeven, wat eraan bijdraagt dat de groep leerlingen vaak bij voorbaat al gemotiveerd zijn om de Engelse taal goed te kunnen spreken. Daarnaast spreekt mij het projectmatig en samenwerkend leren en zelfstandig werken zoals u in de vacature omschrijft erg aan. Ook de hoge mate van keuzevrijheid van de leerlingen, maakt uw onderwijs voor mij kwalitatief zeer hoog.

Als docent Engels geef ik op een interactieve manier les. Ik merk dat leerlingen hier behoefte aan hebben en zo hun aandacht beter bij de les kunnen houden. Naast mijn werkzaamheden als docent Engels, begeleid ik een groep leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Ik zet mij graag in voor extra schoolactiviteiten, ook al vallen deze buiten de reguliere schooltijden. Daarbij maak ik gebruik van mijn creativiteit en organiserend vermogen. Mensen noemen mij sociaal, enthousiast en gedreven. Door mijn grote mensenkennis weet ik persoonlijkheden goed in te schatten en probeer de juiste benadering te zoeken. Ik sta stevig in mijn schoenen en kan mij mondeling en schriftelijk zeer goed uitdrukken in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Hopelijk heb ik u van mijn enthousiasme en kwaliteiten voor de functie kunnen overtuigen in deze sollicitatiebrief. Docent Engels bij uw scholengemeenschap worden, zal bijdragen aan mijn verdere ontwikkeling als docent en geeft mij ervaring met een andere groep leerlingen. U kunt daarentegen rekenen op een kundige en betrokken docent en behulpzame collega. Graag maak ik nader kennis in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Cinthia van Arnouden

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

2 gedachten over “Sollicitatiebrief docent engels

 1. HENRY

  Op zich een zeer informatieve sollicitatiebrief, doch mijns inziens te uitgebreid. Veel van de informatie zou eerder in een eventueel sollicitatiegesprek naar voren moeten komen.
  Mvgr,
  HB

  Reageren
  1. Redactie voorbeeldsollicitatiebrief.info Bericht auteur

   Hi Henry, bedankt voor je reactie. De brieven zijn, zoals erboven vermeld staat, uitgebreider dan nodig zodat er voor iedereen bruikbare onderdelen in staan.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.