Sollicitatiebrief docent duits

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief docent duits direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt. Bekijk ook eens de andere sollicitatiebrieven voor docenten, misschien kun je delen combineren: docent, docent Duits, docent Engels, docent Frans, docent Nederlands, docent techniek, docent wiskunde, leerkracht basisonderwijs, onderwijsassistent.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor docent Duits als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief docent duits
Sollicitatiebrief docent duits
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor docent duits krijgt een 4,5/5 uit 25 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief docent duits

Glenda Bijvank
Middenstede 167
2543 TH Den Haag

Hogerop Scholen
T.a.v. mevrouw A. Beverloo
Loolaan 125
2271 TM Voorburg

Den Haag, [DATUM]

Betreft: vacature docent Duits

Geachte mevrouw Venrooij,

Op de website van uw scholengemeenschap las ik de vacature waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een docent Duits. Na ons prettig telefoongesprek van [DATUM] jl. ben ik ervan overtuigd de juiste kandidaat te zijn voor de functie, omdat de werkwijze van uw scholengemeenschap perfect aansluit op mijn visie op onderwijs. In deze sollicitatie zal ik mijn achtergrond en motivatie nader toelichten.

Na mijn opleiding Docent Duits aan de Fontys Hogeschool in Sittard ben ik gaan werken als docent Duits aan het ROC in Eindhoven. Daar geef ik lessen in de Duitse taal en begeleid ik diverse groepen leerlingen. Tevens ben ik decaan op deze school. Ik vervul mijn functies met veel plezier, echter merk ik vaak dat de school net te groot is en er hierdoor te weinig individuele aandacht aan de leerlingen gegeven kan worden. Binnen uw scholengemeenschap is hier wel ruimte voor en dat zie ik als een zeer positief punt. Op deze manier kunnen leerlingen immers gestimuleerd worden plezier te halen uit hun studie. Deze doelgroep heeft dat vaak nodig, net als een uitdagende leeromgeving.

Als docent en decaan streef ik ernaar om leerlingen zoveel mogelijk hun talenten te laten benutten. Daarbij houd ik wel in de gaten of het welbevinden van de leerling dit mogelijk maakt. Eventuele problemen probeer ik bespreekbaar te maken, om vervolgens samen te zoeken naar een oplossing. Het werken als docent houdt voor mij dus niet enkel het aanleren van de Duitse taal in, maar ook lesgeven met een pedagogische inslag. Collega’s noemen mij iemand die begaan is met zijn leerlingen en daarnaast een kwalitatief goede docent Duits is.

Van verschillende kanten ben ik omschreven als pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent. Ik beschik over goede communicatieve vaardigheden en spreek de taal van de leerlingen. Ik ga resultaatgericht te werk en opereer graag in een betrokken team. Ik heb organisatorische vaardigheden en ben in staat externe netwerken op te bouwen en te onderhouden.

Als docent Duits ben ik gericht op mijn ontwikkeling binnen het vakgebied en ik heb geen moeite met reflecteren. Ik voel me betrokken bij de leerlingen en hoop bij uw kleinschalige scholengemeenschap een goede bijdrage te kunnen leveren aan kwalitatief hoogstaand onderwijs en gemotiveerde leerlingen. Zoals u vraagt in de vacature ben ik zeker inzetbaar voor buitenschoolse activiteiten en evenementen.

Hopelijk heb ik u van mijn kwaliteiten en enthousiasme kunnen overtuigen in deze brief. Als docent Duits wil ik bijdragen aan de kennis en vaardigheden van uw leerlingen en aan de hoge kwaliteit van onderwijs waar uw scholengemeenschap om bekend staat. Eventuele vragen beantwoord ik graag in een persoonlijk gesprek waarin wij tevens nader kennis kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Glenda Bijvank

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief docent duits

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.