Sollicitatiebrief Directeur Basisschool

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief Directeur Basisschool direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor Directeur Basisschool als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief Directeur Basisschool
Sollicitatiebrief Directeur Basisschool
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor Directeur Basisschool krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Cherelle Weening
Hobbemastraat 57
3362 XC Sliedrecht

Basisschool Ubbo Emmius
T.a.v. de heer Chr. Verkerk
Djeddalaan 115
3067 MT Rotterdam

Sliedrecht, [DATUM]

Betreft: vacature Directeur Basisschool

Geachte heer Verkerk,

Met interesse las ik op uw website, de vacature waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een directeur voor uw basisschool. Momenteel vervul ik de functie van directeur basisschool binnen [NAAM SCHOLENGEMEENSCHAP] in [PLAATS]. Aangezien wij vanuit de randstad naar [PLAATS] gaan verhuizen, komt uw vacature op het juiste moment voorbij. Graag solliciteer ik naar de boeiende functie van directeur basisschool en in deze sollicitatiebrief zal ik mijn achtergrond en motivatie nader toelichten.

Na het afronden van de PABO in [JAARTAL], ben ik als onderwijzeres gaan werken op verschillende scholen en heb ik voor verschillende groepen gestaan. Eerst fulltime, na de geboorte van mijn kinderen parttime. Toen de kinderen naar de middelbare school gingen, ben ik weer vrijwel fulltime gaan werken en na enkele jaren kreeg ik de kans om als directeur op de basisschool aangesteld te worden. Een fantastische functie waar ik iedere dag weer veel plezier aan beleef. Na jaren in de randstad gewoond te hebben, kregen mijn man en ik weer de kriebels om terug te gaan naar de streek waar wij beiden opgegroeid zijn. Wij verhuizen daarom naar [PLAATS], een paar kilometer van uw school gelegen. Wat een prachtige kans dat u op juist dit moment een vacature voor een directeur op uw basisschool open hebt staan.

Als directeur basisschool, ben ik integraal eindverantwoordelijk op schoolniveau voor de resultaten en de gang van zaken op school. Ik zorg dat de basiskwaliteit goed op orde is, dat de kernwaarden zichtbaar tot uiting komen in gedrag en gesprekken, het ziekteverzuim zo laag mogelijk gehouden wordt en dat er een overzichtelijke, sluitende begroting is. Daarnaast streef ik uiteraard een zo hoog mogelijke tevredenheid na bij zowel ouders en leerlingen als bij het personeel. Uiteraard sta ik zo nu en dan ook zelf nog eens voor de klas, waardoor ik altijd nauw betrokken bleef bij het lesgeven en de leerlingen.

Ik ben een goede onderwijskundige leider, met hart voor het onderwijs en het welzijn van kinderen. Doordat ik altijd in gesprek blijf met het team, weet ik precies wat er speelt bij elke collega, binnen het team en bij de leerlingen. Ik hecht veel waarde aan een coachende leiderschapsstijl, zodat elke onderwijzer het beste uit zichzelf kan halen. Respect en communicatie zijn kernwoorden die ik als directeur basisschool zeer belangrijk vindt. Het creëren van een veilige leeromgeving staat voorop en dat kan alleen bereikt worden door een hecht team waarbinnen goede afspraken bestaan over visie en opvoeding. Zoals gevraagd in de vacature voldoe ik aan de eisen van het schoolleidersregister Primair Onderwijs en ben ik op de hoogte van de wet- en regelgeving, cao en arbobeleid binnen het onderwijs.

Met deze sollicitatiebrief hoop ik u te hebben overtuigd van mijn capaciteiten voor de functie van directeur basisschool binnen uw scholengemeenschap. Mijn motivatie licht ik graag nog uitgebreider toe in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groeten,

Cherelle Weening

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.