Sollicitatiebrief Data Scientist

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief Data Scientist direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor Data Scientist als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief Data Scientist
Sollicitatiebrief Data Scientist
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor Data Scientist krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Martijn Brandwijk
Korteweg 68
3223 BK Hellevoetsluis

Astron
T.a.v. de heer M. Garrett
Selma Lagerlöfborg 9
3124 TM Schiedam

Hellevoetsluis, [DATUM]

Betreft: vacature Data Scientist

Geachte heer Garrett,

Met interesse las ik [DATUM] de vacature waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een data scientist met een passie voor backend software ontwikkeling. Ik voelde mij direct aangesproken en na het lezen van de functieomschrijving in de vacature, besloot ik te solliciteren. Met deze sollicitatiebrief vertel ik u graag meer over mijn opleiding, ervaring en motivatie.

Na het afronden van de opleiding IT aan [ONDERWIJSINSTELLING] in [PLAATS], ben ik gaan werken als data scientist bij [BEDRIJF]. Nu het bedrijf gaat fuseren en daarom ook gaat verhuizen, ben ik op zoek naar een nieuwe plek waar ik dit uitdagende werk voort kan zetten. Uit uw vacature blijkt dat uw organisatie innovatief is en werknemers steunt in hun verdere ontwikkeling binnen de functie. Dit spreekt mij aan en vormt dan ook de motivatie om juist bij u te solliciteren.

Als data scientist ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe data modellen om de data intake systemen te automatiseren. Ik werk continu aan het software landschap, dat bestaat uit verschillende (micro)services, databases, queues en file systemen. Ik maak daarbij gebruik van Python, MySQL, RabbitMO en Kafka, draaiend op Unix systemen.

Ik haal veel plezier uit backend software ontwikkeling, data analyse en machine learning. Ik heb ervaring met het ontwikkelen en verbeteren van data modellen en met het implementeren van deze modellen in een productieomgeving. Als data scientist ben ik altijd bezig met programmeren, innoveren en mezelf uitdagen en ontwikkelen. Ik ben gefocust op de stabiliteit en de schaalbaarheid van processen en daarmee ook de performance van de gebruikte systemen. Graag werk ik in een gedreven team, waarbinnen men openstaat voor elkaars ideeën en tips. Ik ben analytisch aangelegd en vind het leuk om te onderzoeken en te experimenteren met nieuwe tools en technologieën. Zoals gevraagd in de vacature beschik ik over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in de Nederlandse als de Engelse taal en heb als data scientist ervaring met DevOps en categoriaal web crawling.

Met deze sollicitatiebrief hoop ik u te hebben overtuigd van mijn geschiktheid voor de functie van data scientist bij uw organisatie. Eventuele vragen van uw kant beantwoord ik graag in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groeten,

Martijn Brandwijk

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Een gedachte over “Sollicitatiebrief Data Scientist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.