Sollicitatiebrief consultant werving en selectie

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief consultant werving en selectie direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor consultant werving en selectie als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief consultant werving en selectie
Sollicitatiebrief consultant werving en selectie
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor consultant werving en selectie krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Reuben Reitsma
Oosterlandenweg 161
8271 ES IJsselmuiden

Top People
T.a.v. Arjan ten Ziele
Avercampstraat 45
8266 CH Kampen

IJsselmuiden, [DATUM]

Betreft: vacature consultant werving en selectie

Geachte heer Ten Ziele,

Via Linkedin ontdekte ik dat u momenteel op zoek bent naar een gedreven consultant werving en selectie. Na het lezen van de functiebeschrijving, ben ik ervan overtuigd dat deze rol mij op het lijf geschreven is. Daarom stel ik mij met veel enthousiasme kandidaat voor deze uitdagende vacature. In deze brief licht ik graag mijn motivatie nader toe.

In [JAAR] behaalde ik mijn HBO-diploma Commerciële Economie. Mijn interessegebied was altijd al erg breed en na het analyseren van een aantal opportuniteiten koos ik na het afronden van mijn studies voor een baan binnen rekrutering en selectie. Bij [BEDRIJF] vond ik de job die ik zocht.

Als Recruitment Consultant heb ik een breed takenpakket en ben ik verantwoordelijk voor het volledige proces. Dat betekent dat ik zelf business development doe en daarna op zoek ga naar de juiste kandidaten voor de opdrachtgever. Een combinatie die mij veel voldoening geeft!

Om nieuwe klanten aan te trekken gebruik ik verschillende online en offline kanalen, maar ik geef zelf de voorkeur aan netwerken en deelname aan evenementen. Daarnaast ben ik actief op de belangrijkste sociale media en probeer ik bijvoorbeeld regelmatig relevante content te delen. Dat betekent dat ik onder meer zelf regelmatig artikels schrijf. Binnen werving en selectie draait alles om de juiste match. Daarom besteed ik veel tijd aan het leren kennen van de klant, zodat ik een goed begrip heb van de bedrijfscultuur en verwachtingen. Kwaliteit gaat voor mij boven kwantiteit en dat is een aanpak die gewaardeerd wordt.

Natuurlijk besteed ik heel wat tijd aan het contacteren van kandidaten en het voeren van gesprekken. Daartoe gebruik ik verschillende sourcing technieken en kanalen. Zo beperk ik mij niet tot Linkedin, maar gebruik ik ook meer gespecialiseerde kanalen en fora. Daarnaast woon ik relevante evenementen bij en op die manier heb ik een groot netwerk uitgebouwd binnen de doelgroep. Tegenover klanten en kandidaten maak ik het verschil met een uitgesproken servicegerichte houding. Bovendien besteed ik veel aandacht aan het leren kennen van de markt. Op die manier kan ik meepraten over trends en ontwikkelingen en snel inschatten of er een match is tussen de verwachtingen van beide partijen.

De voorbije jaren heb ik veel positieve feedback gekregen omwille van mijn resultaatgerichte en gestructureerde aanpak. Ik ben gedreven om mijn targets te halen, zonder kwaliteitsaspecten uit het oog te verliezen. Vaak werken we op erg uitdagende opdrachten, maar ik ben een echte doorzetter en ga tot het uiterste om de juiste kandidaten te vinden.

Na vier jaar bij mijn huidige werkgever ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik kijk vooral uit naar een kantoor dat zich richt op een bepaalde niche, zodat ik mij nog verder kan verdiepen in die markt. Intussen heb ik al de nodige ervaring op het vlak van data science rollen en het is een domein waar ik mij graag verder wil in specialiseren.

Ik hoop dat ik in deze brief mijn motivatie heb kunnen overbrengen. Graag verwijs ik naar mijn curriculum vitae en Linkedin profiel voor een beter overzicht van mijn achtergrond en vaardigheden. Als u nog verdere vragen hebt, beantwoord ik die graag telefonisch of in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,
Reuben Reitsma

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.