Sollicitatiebrief chefkok

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief chefkok direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor chefkok als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief chefkok
Sollicitatiebrief chefkok
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor chefkok krijgt een 4,2/5 uit 117 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief chefkok

Yonis Arkesteijn
De Pimpelmees 155
7609 TN Almelo

Vinnie’s
T.a.v. de heer V. Fonville
Nassaulaan 148
2231 VX Rijnsburg

Almelo, [DATUM]

Betreft: vacature chefkok

Geachte heer Fonville,

In de Restaurantkrant van [DATUM], las ik de openstaande vacature voor chefkok bij uw restaurant. Ik werd meteen enthousiast van de functieomschrijving en de licenties van uw restaurant. De door u omschreven functie van chefkok past perfect bij mijn capaciteiten en loopbaan. In deze brief wil ik mij dan ook graag voorstellen als ideale kandidaat en mijn motivatie toelichten.

Al van jongs af aan heb ik een passie voor koken en eten. Ik hielp mijn moeder in de keuken en mocht steeds vaker zelf bedenken wat we klaar zouden maken. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik een koksopleiding zou gaan volgen. In [DATUM] heb ik de opleiding tot gespecialiseerd kok aan de Rooi Pannen in Tilburg afgerond. Ik heb voor deze richting gekozen, omdat ik naast het bereiden van de meest smakelijke gerechten ook mijn creativiteit in nieuwe recepturen wil steken en mensen verrassende lekkernijen wil voorschotelen.

Na mijn opleiding tot gespecialiseerd kok ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig werkend kok bij mijn huidige werkgever: restaurant ‘Zalig Zilt’ in Middelburg. Daar ben ik verantwoordelijk voor de menukaart die ieder kwartaal wisselt, het verrichten van de dagelijkse mis-en-place en het bereiden van gerechten voor zowel lunch als diner. Tevens zorg ik, samen met de chefkok, voor de inkoop van de producten. Uiteraard bewaak en controleer ik de kwaliteit van deze producten wat betreft bereiding, smaak en niet te vergeten presentatie. In drukke tijden neem ik bepaalde taken van de chefkok over en geef dan ook leiding aan (een deel van) de andere koks.

Binnen de functie als zelfstandig werkend kok heb ik geleerd om te gaan met stress en te zorgen voor een goede communicatie met collega’s in de keuken en het restaurant. Alleen op deze manier kan een perfecte samenwerking ontstaan en kunnen gerechten op de goede manier, met de beste kwaliteit en op het juiste moment, aan de gasten geserveerd worden. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en hecht veel waarde aan werken via het HACCP systeem. Alleen door ordelijk te werken en de hygiëne nooit uit het oog te verliezen kan een kok de beste gerechten klaarmaken. Zo moet bijvoorbeeld alles in de koeling te allen tijde juist gelabeld zijn.

Dankzij mijn jarenlange werkervaring en opleiding tot gespecialiseerd kok denk ik de volgende stap naar chefkok nu zeker te kunnen nemen. Ik ben in staat om een keuken goed draaiende te houden, ook in tijden van stress. Als gespecialiseerd kok heb ik bewezen over een grote culinaire creativiteit te beschikken. Daarnaast weet ik hoe een chefkok leiding dient te geven aan keukenpersoneel. Deze grote verantwoordelijkheid spreekt mij dan ook erg aan in uw vacature, evenals het begeleiden van koks en leerling koks. Ik verwacht in uw restaurant mijn grote passie voor koken nog meer uit te kunnen dragen. Ik ben pas tevreden als de gasten helemaal voldaan en betoverd door de smakelijke gerechten weer naar huis gaan.

Hopelijk heb ik u van mijn capaciteiten en enthousiasme kunnen overtuigen in deze brief. Chefkok bij uw restaurant worden is een mooie stap waarbij ik meer uit mijn culinaire creativiteit en kunde kan halen. Uiteraard ben ik bereid u meer te vertellen in een persoonlijk gesprek.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Yonis Arkesteijn

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief chefkok

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

3 gedachten over “Sollicitatiebrief chefkok

 1. bb

  fantastische brief, je merkt dat het door iemand is geschreven die precies weet wat er gevraagd wordt

  Reageren
 2. Peter

  Prima brief, prima te gebruiken voor een sollicitatie als kok maar ook voor andere functies binnen de horeca. denk aan managment functies. dank jullie wel. ik ga er met veel plezier van gebruik maken.

  Reageren
 3. Roel

  fantastische brief, je merkt dat het door iemand is geschreven die precies weet wat er gevraagd wordt en dus nodig is in een sollicitatiebrief voor chefkok. Ontzettend bedankt! Roel

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.