Sollicitatiebrief Business Intelligence Specialist

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief Business Intelligence Specialist direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor Business Intelligence Specialist als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief Business Intelligence Specialist
Sollicitatiebrief Business Intelligence Specialist
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor Business Intelligence Specialist krijgt een 0/5 uit 0 beoordelingen.

Jorinth Groot
Jekerstraat 92
1078 MV Amsterdam

Nespresso Nederland BV
T.a.v. M. Suprano
Stroombaan 14,
1181 VX Amstelveen

Amsterdam, [DATUM]

Betreft: vacature Business Intelligence Specialist

Geachte mevrouw Suprano,

Op Linkedin trok uw vacature voor een Business Intelligence Specialist onmiddellijk mijn aandacht. De beschreven rol sluit precies aan bij mijn verwachtingen en ik ben ervan overtuigd dat ik over de vaardigheden beschik die u zoekt. In deze brief licht ik graag toe waarom ik meen de geschikte kandidaat te zijn voor uw openstaande vacature.

In [JAAR] behaalde ik mijn HBO-diploma Information Technology aan [HOGESCHOOL] in [LOCATIE]. Daarna ging ik aan de slag als Junior Business Intelligence Specialist bij [BEDRIJF]. Een ideale leerschool in een omgeving met een uitgesproken datagedreven aanpak. Ik kwam er terecht in een team van 10 collega’s.

In die rol maakte ik deel uit van een centraal Data & BI team en werkte ik nauw samen met analisten, data scientists, data engineers, developers en uiteraard met verschillende stakeholders. Er was een grote variatie aan projecten, al lag mijn focus meestal op marketing en finance. We werkten in een agile omgeving.

Na vier jaar bij [BEDRIJF] maakte ik de overstap naar een gelijkaardige rol bij [BEDRIJF]. Ik koos voor een rol in een consultancy omgeving omdat ik ervan overtuigd was hier nog meer te kunnen bijleren en op meer gevarieerde projecten te kunnen werken. Spijtig genoeg zijn er vaak periodes waarin het wachten is op nieuwe opdrachten en ik zit niet graag stil. Dat is meteen de reden waarom ik uitkijk naar iets nieuws.

De voorbije jaren ben ik vooral gegroeid op het vlak van samenwerking met anderen en communicatie met de business. In een rol als Business Intelligence Specialist is het cruciaal om een goed begrip te hebben van de noden van de interne klant. Daarnaast is het net zo belangrijk om de boodschap goed te kunnen overbrengen op minder technische collega’s. Die vaardigheden beheers ik intussen uitstekend.

Dankzij mijn eerdere ervaring heb ik een goede kennis van verschillende tools en technologieën. Zo durf ik mijzelf een SQL expert noemen en heb ik ervaring met BI software zoals Tableau, Looker en Microsoft PowerBI. Ik heb bij [BEDRIJF] meegewerkt aan de implementatie van Qlikview. Vanuit mijn persoonlijke interesse in analytics en data science heb ik bovendien een goede basiskennis van Python en R.

Wat ik momenteel zoek? Een rol waarin ik verder kan groeien en verantwoordelijkheid kan opnemen. Bij voorkeur kom ik terecht in een wat kleiner bedrijf, waarin ik kan samenwerken met verschillende afdelingen. Een mix van data warehousing en data visualisatie, met de mogelijkheid om in de toekomst te proeven van data science projecten: dat is voor mij de ideale job!

Hopelijk bent u er na het lezen van deze brief ook van overtuigd dat uw vacature mij op het lijf geschreven is. Voor meer informatie over mijn ervaring en vaardigheden verwijs ik graag naar mijn curriculum vitae. Ik kijk alvast uit naar een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek!

Met vriendelijke groet,
Jorinth Groot

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.