Sollicitatiebrief assistent-begeleider

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief assistent-begeleider direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor assistent-begeleider als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief assistent-begeleider
Sollicitatiebrief assistent-begeleider
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor assistent-begeleider krijgt een 4,2/5 uit 55 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief assistent-begeleider

Kadija Jongman
Lange Baan 158
6511 XJ Nijmegen

Lucertis
T.a.v. de heer A.P.M. Segers
Overschiestraat 61
1062 XD Amsterdam

Nijmegen, [DATUM]

Betreft: vacature assistent-begeleider

Geachte meneer Segers,

Afgelopen [DATUM] las ik de vacature op uw website waarin u vraagt naar een assistent begeleider die zijn vak verstaat. ‘Dat ben ik!’ dacht ik meteen na het lezen van de functieomschrijving. Vanwege de werkzaamheden, maar ook vanwege uw organisatie. In deze brief licht ik graag mijn motivatie en achtergrond verder toe.

In [DATUM] heb ik de opleiding SPW afgerond aan [INSTELLING] in [PLAATSNAAM] en ben toen direct gaan werken als activiteitenbegeleider voor cliënten met een verstandelijke beperking. Vanwege het tekort aan personeel werden mijn taken uitgebreid. Ik hielp de cliënten steeds vaker in hun dagelijkse vaardigheden en bij verzorgmomenten. Dit vond ik erg dankbaar en leuk werk, vandaar dat ik me graag meer zou richten op het werk als assistent begeleider.

Momenteel verzorg ik de dagelijkse activiteiten voor cliënten met een verstandelijke beperking. Daarnaast neem ik regelmatig ook taken op me die horen bij een assistent begeleider, zoals hierboven aangegeven. Het gaat dan om lichamelijke verzorging en begeleiding en aansturing in de algemene dagelijkse levensverrichtingen. In de bij u openstaande functie moet ook worden gezorgd voor de intensieve ondersteuning en begeleiding die gericht is op structuur en duidelijkheid. Een mooie uitdaging, vooral met een doelgroep waarbinnen verschillende problematieken spelen zoals autisme en psychische problematiek.

Ik ben een sociaal persoon die graag voor anderen klaarstaat. Mensen om mij heen noemen mij attent en verzorgend. Ik ben gewend volgens vastgestelde plannen en binnen een team te werken. Ik heb sterke organisatorische eigenschappen en werk oplossingsgericht. Daarnaast ga ik daadkrachtig te werk en blijf kalm, ook op spannende momenten. Het doel waar ik mij met hart en ziel voor inzet is om mensen met een beperking hun eigen keuzes te kunnen laten maken en het beste uit zichzelf te halen. Op deze manier kunnen zij zo zelfstandig mogelijk meedraaien in hun omgeving. Door mijn werkervaring weet ik goed om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag en agressie. Ten slotte weet ik hoe belangrijk de driehoeksverhouding is tussen ouder, assistent begeleider en cliënt.

Uw organisatie heeft een duidelijke visie op de ondersteuning die cliënten verdienen. Ik sluit mij hier volledig bij aan en weet daarom zeker dat uw organisatie de juiste werkplek is voor mij. Hopelijk heb ik mijn motivatie en capaciteiten voor de functie duidelijk aan u kunnen overbrengen in deze brief. Als assistent begeleider zal ik mij gedreven inzetten om de cliënt een zo aangenaam mogelijk leven te kunnen bieden. Graag beantwoord ik eventuele vragen van uw kant in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Kadija Jongman

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief assistent-begeleider

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

5 gedachten over “Sollicitatiebrief assistent-begeleider

 1. Anoniem

  Wat een duidelijke, nette en goede motivatie

  Reageren
 2. monica

  Hier ben ik mee geholpen! Erg goed inelkaar gezet!

  Reageren
 3. Anoniem

  Hier kan ik wat mee! Goed inelkaar gezet!

  Reageren
 4. Karin

  Ik vind het een mooie brief. Ik ga deze gebruiken als voorbeeld voor mijn mbo-studenten MZ. Een tip: maak beweringen concreet. Zo wordt gesteld: ik blijf kalm, ook in moeilijke situaties. Waaruit is dat gebleken? Door mijn werkervaring … Wat is dan concreet geleerd tijdens die werkervaring? Op zich hoeft de sollicitatiebrief niet alles te vertellen over de kandidaat. Hij moet vooral nieuwsgierig maken. Alle relevante informatie staat immers in het cv.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.