Sollicitatiebrief assistent accountant

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief assistent accountant direct gratis downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt. Bekijk ook eens de sollicitatiebrieven voor soortgelijke vacatures, misschien kun je delen combineren: accountant aa, assistent accountant, controller, financieel adviseur, financieel analist, financieel medewerker

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor assistent accountant als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief assistent accountant
Sollicitatiebrief assistent accountant
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
BEOORDELING
  0/5
Deze brief voor assistent accountant krijgt een 4,3/5 uit 124 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief assistent accountant

Mauritius de Jager
De Doorn 82
5673 LP Nuenen

Herik Accountants
T.a.v. de heer C.M. van den Herik
Paterslaan 32D
5701 NZ Helmond

Nuenen, [DATUM]

Betreft: vacature assistent accountant

Geachte heer Van den Herik,

U bent op zoek naar een pro-actieve en analytische assistent accountant. Dit las ik [DATUM] jl. in de vacature die u in het Algemeen Dagblad geplaatst hebt. Door het toelichten van mijn opleiding, ervaring en motivatie in deze brief hoop ik u ervan te kunnen overtuigen dat u niet verder hoeft te zoeken.

In [DATUM] heb ik de opleiding Bedrijfsadministrateur aan het ROC afgerond. Hierna ben ik gaan werken bij een accountantskantoor in Helmond en heb ik daarnaast in deeltijd de tweejarige hbo-opleiding Accountancy gevolgd aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Met deze opleiding kan ik aan de slag als assistent accountant.

Momenteel is er echter op het accountantskantoor waar ik werkzaam ben geen ruimte voor een dergelijke functie. Aangezien ik mij graag wil blijven ontwikkelen en het geleerde in de praktijk wil brengen heeft uw vacature mijn aandacht getrokken. De mogelijkheid om te blijven studeren en tegelijkertijd te werken bij een gerenommeerd accountantskantoor is er een waar ik erg enthousiast van word.

Op mijn huidige werkplek ben ik verantwoordelijk voor het verzorgen van rapportages, het signaleren en bespreken van bijzonderheden met klanten en het samenstellen van jaarrekeningen. Ik geef klanten advies over hun bedrijfsactiviteiten en zorg dat zij op mij kunnen terugvallen bij vragen. Daarnaast stel ik fiscale aangiften op, zoals bij voorbeeld IB en VpB. Tevens controleer ik administraties en voer eventuele correcties door. Ik hecht veel waarde aan goed contact met de klant, zodat ik op de hoogte blijf van wat er bij hen speelt en hen op het juiste moment kan adviseren.

Ik ben een ondernemende assistent accountant die klant- en resultaatgericht te werk gaat. Ik beschik over een goed gevoel voor cijfers en heb een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Als assistent accountant werk ik zeer nauwkeurig en accuraat en ik stel mij betrokken en integer op. Graag werk ik in een team, maar kan mijn eigen werkzaamheden ook prima zelfstandig uitvoeren. Door mijn goede communicatieve vaardigheden kan ik zaken duidelijk overbrengen aan klanten. Ik ben leergierig te noemen en blijf mij graag ontwikkelen binnen het vakgebied. De mogelijkheid om verder te studeren tot accountant, zoals u in de vacature beschrijft, spreekt mij daarom zeer aan.

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van mijn brief en curriculum vitae en/of graag nadere toelichting ontvangen, dan ben ik uiteraard bereid u te woord te staan in een persoonlijk gesprek. Ik zie uw reactie vol vertrouwen tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Mauritius de Jager

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief assistent accountant

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.