Sollicitatiebrief administratief medewerker

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief administratief medewerker direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor administratief medewerker als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief administratief medewerker
Sollicitatiebrief administratief medewerker
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
 
Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy policy en voorbeeldsollicitatiebrief.info en opinieland.nl mogen mij per e-mail benaderen met interessante berichten.
beoordeel deze brief (verplicht)  
  0/5
Deze brief voor administratief medewerker krijgt een 4,1/5 uit 3142 beoordelingen.

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de sollicitatiebrieven voor soortgelijke vacatures, misschien kun je delen combineren: administratief medewerker, callcenter medewerker, medewerker klantenservice detailhandel, medewerker klantenservice mode, medewerker klantenservice telecom, medewerker klantenservice zorg, receptioniste, telefoniste.

Famke de Ruijter
Voorbeeldstraat 1b
1075PC Amsterdam

Lagemeyer & Zoon
T.a.v. de heer J.H.M. Lagemeyer
Ontvangstraat 144
1022AA Amsterdam

Amsterdam, [DATUM]

Betreft: vacature administratief medewerker

Geachte heer Lagemeyer,

Een vacature voor administratief medewerker bij uw bedrijf: mijn interesse was meteen gewekt toen ik de functieomschrijving las op [WEBSITE]. Na ons telefoongesprek van *datum* jl. ben ik er zeker van dat deze functie helemaal bij mij past. Graag solliciteer ik bij deze dan ook officieel middels deze brief, waarin ik mijn motivatie nader zal toelichten.

Al op de middelbare school wist ik dat een administratief beroep bij mij past. Ik ben daarom de mbo-opleiding administratief medewerker gaan volgen. Deze heb ik afgerond in *jaar* en meteen daarna ben ik in dienst getreden bij *bedrijf* als commercieel administratief medewerker. In deze functie heb ik mijn organisatorische vaardigheden kunnen ontwikkelen en heb ik geleerd oplossingsgericht te werken.

Nu ben ik toe aan een volgende stap. Uw vacature voor administratief medewerker komt op het juiste moment. In mijn huidige functie ben ik vooral bezig met orderverwerking, klantencontact en ondersteuning van de buitendienst. Dit doe ik met veel plezier, maar een uitgebreider takenpakket zal ervoor zorgen dat ik nog meer voldoening uit mijn werk kan halen. In de functieomschrijving geeft u aan dat een stukje financiële administratie ook tot de werkzaamheden behoort, evenals het opzetten van offertes en het verzorgen van diverse correspondentie: taken die ik nu mis, maar heel graag zou uitvoeren.

Voor de functie administratief medewerker zijn een paar persoonlijke eigenschappen van groot belang. Accuraat zijn is naar mijn mening de belangrijkste. Ik werk graag nauwkeurig en heb aandacht voor detail, ook onder hoge werkdruk. Ondanks dat ik mijn taken graag georganiseerd uitvoer blijf ik flexibel. Dat is nodig wanneer je met zowel klanten als leveranciers en collega’s werkt. Verder kan ik mij zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken en beheers ik naast het Nederlands ook de Engelse en Duitse taal. Uiteraard kan ik met administratieve computerprogramma’s overweg, waaronder Accountview.

Administratief medewerker worden binnen uw bedrijf zou voor mij de perfecte volgende stap zijn, zoals u hebt kunnen lezen. Ik hoop dat ik uw nieuwsgierigheid heb gewekt met mijn curriculum vitae en deze brief. Graag licht ik een en ander nog verder toe in een persoonlijk gesprek.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Famke de Ruijter

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

42 gedachten over “Sollicitatiebrief administratief medewerker

 1. Eniola

  Beste Oluwakemi,

  Met aandacht hebben wij jouw sollicitatie naar de functie van Junior Accountant beoordeeld. Helaas moet ik je meedelen dat de expertise van andere geïnteresseerde kandidaten meer en nauwkeuriger aansluit bij het werkveld van onze opdrachtgever.

  Reageren
  1. Henriëtte Meijer

   Mooie duidelijke brief. Hier kan ik mee uit de voeten.

   Reageren
  2. Imy

   Bedankt voor deze mooie en duidelijke voorbeeldbrief.

   Reageren
  3. Roos

   Een hulpmiddel na een lange tijd van niet solliciteren

   Reageren
 2. Dominique

  De brief is erg duidelijk. Een goed hulpmiddel.

  Reageren
 3. Det

  Dank je wel, voor het beschikbaar stellen van deze voorbeeldbrief! Hier kan ik wel iets mee.

  Reageren
 4. Anoek

  Bedankt voor het mooie voorbeeld, beetje aanpassen en op naar die nieuwe uitdaging!

  Reageren
 5. Adriana

  Mooie brief een goede leidraad voor het maken van me eigen sollicitatie brief!!! Dank daarvoor.

  Reageren
 6. Plony

  Bedankt voor deze voorbeeldbrief, ik ga hem zeker gebruiken.

  Reageren
 7. Willem

  Goede voorbeelbrief. Ga ik gebruiken

  Reageren
  1. detty

   fijn dat er voorbeeldbrieven zijn. Na 37 jaar niet gesolliciteerd te hebben zoek je handvaten

   Reageren
 8. allie

  Kan ik supergoed gebruiken!!!!

  Reageren
 9. aloys

  Een prima hulpmiddel

  Reageren
 10. Roos

  Bedankt voor deze opzet….het is al moeilijk genoeg om uitgenodigd te worden

  Reageren
 11. Babette

  Dankjewel voor dit voorbeeld. Na ruim 17 jaar gewerkt te hebben bij mijn werkgever wordt ik nu helaas ontslagen ivm mijn ziekte. Helaas heeft het UWV mij maar 32% afgekeurd dus ik ben op zoek naar iets anders.

  Reageren
 12. Anoniem

  Bedankt voor het beschikbaar stellen van deze super motivatiebrief! Ik heb altijd moeite met het schrijven/opstellen van een sollicitatie brief omdat ik vrij visuele ingesteld ben. Een voorbeeld als deze helpt mij enorm.

  Reageren
 13. Wilma Louwes

  Hele mooie duidelijke brief ?
  Super bedankt! Wordt het een stuk gemakkelijker van om nu iets op papier te krijgen met zo’n voorbeeld??

  Reageren
 14. san

  pff na zoveel jaar moet ik opeens weer solliciteren, dan helpt zo’n mooi voorbeeldbrief wel.

  Reageren
 15. Yangdi

  Dank jullie wel voor dit mooie voorbeeld, hier kan ik iets mee. Na jaar bij dezelfde werkgeven moeten we eraan geloven, solliciteren geblazen.

  Reageren
 16. Jeff

  Heel erg prettig dat deze voorbeeld brieven te vinden zijn. Het lijkt zo makkelijk “even” een brief schrijven. In de praktijk blijkt dit toch een heel stuk lastiger te zijn.

  Reageren
 17. Rob

  Bedankt voor deze voorbeeldbrief!
  Heb zelf altijd veel moeite om een goede brief te schrijven, dus hiermee kan ik weer goed uit de voeten!

  Reageren
 18. nel raaphorst

  ik heb altijd heel veel moeite met het schrijven van een sollicitatiebrief. Dit is voor mij echt een super site waar je heel veel aan hebt. Ga hier vooral mee door.

  Dank je wel

  Reageren
 19. gennaro

  goed voorbeeld,
  hartstikke bedankt het is duidelijk en de opbouw is goed.
  echt helemaal mooi!!!!!!!!!

  Reageren
 20. Joost

  echt top zo’n voorbeeld
  was al een tijdje opzoek erna en ben hier heel blij mee!
  helemaal hartstikke mooi

  Reageren
 21. Cathy

  Hartelijk dank voor dit voorbeeld. Ik ben al enige tijd aan het solliciteren en heb nu eindelijk een brief gevonden die als goed uitgangspunt kan dienen bij mijn sollicitaties. Ik ga ermee aan de slag en hoop dat ik nu weer eens wordt uitgenodigd voor een gesprek.

  Reageren
 22. judith

  wat fijn dat er voorbeelden hier aanwezig zijn!
  Waar ik ook daadwerkelijk iets mee kan!
  Nooit makkelijk als je weer opnieuw moet gaan solliciteren!
  Maar we doen ons best :)

  Reageren
 23. Shanty

  ok.. nu gelijk aanpassen en solliciteren .. ik denk wel dat het gaat werken. hij ziet er geweldig uit.. ik heb zo een probleem met het schrijven van sollicitatie brieven. leuk zulke brieven..

  groetjesz.. Shanty

  Reageren
  1. Simone

   Leuk! Ik heb moeite met brief schrijven en na jaren lang zonder solliciteren het is zeker niet makkelijk.
   Ik ben nu een stuk verder. Dank wel.

   Reageren
 24. sabine

  Ik ben er al een tijdje uit, en dus is het fijn om hier al die sollicitatiebrieven te zien staan, ik kan hier opnieuw veel van leren. Mijn CV’;s heb ik al klaarstaan, dat was minder moeilijk, maar hulp bij een brief maken is wel prettig. Hier kan ik mee verder!

  Reageren
 25. Peter

  Bedank voor het voorbeeld. Echt een goed inhoudelijke brief. Heeft mij zeker geholpen.

  Reageren
 26. willem

  Heb deze sollicitatie brief gebruikt toen ik er een moest schrijven voor school, heel erg handig en makkelijker dan het zelf verzinnen

  Reageren
 27. Malene Klomp

  Leuke voor mij originele zinnen. Verschillende manieren om iets “in te pakken” , waar ik zelf niet zo goed op kom. Hier ga ik zeker stukjes van gebruiken!

  Reageren
 28. Annette

  Ik ben op zoek naar een nieuwe baan en vind een goede sollicitatiebrief zeer belangrijk. Dit is een heel goed voorbeeld wat ik zeker kan gebruiken!

  Reageren
 29. Malka

  Supergoede motivatiebrief! ik hoop dat ik daarmee vlug een baan vindt. Het is tegenwoordig niet gemakkelijk iets passend te vinden. Bedankt wie hierin moeite heeft gestoken.

  Reageren
 30. Michelle Bulthuis

  Ik heb altijd moeite met de begin opening van de sollicitatie, de stijl die hierboven staat spreekt mij aan .
  Ik kijk nu er minder tegen op met deze brief als leidraad om iets moois te maken voor mijn volgende sollicitatie. Mijn mening is dat voor iedere vacature een nieuwe sollicitatie en motivatiebrief moet gaan maken. Alleen valt dat altijd niet mee om je te onderscheiden van de massa. Ik denk zeker dat deze steil van brief mij kan inspireren voor aankomende sollicitaties, misschien denken wel vele dat met mij.
  Ik ga hem snel downloaden en aanpassen.

  Reageren
 31. Ida

  Hoi, wat een goede brief. Hier staat heel duidelijk de AIDA-formule in verwerkt. Het schrijven van een sollicitatiebrief is tegenwoordig zo moeilijk, omdat je je moet onderscheiden. Volgens mij gaat dat lukken met dit voorbeeld. Ik ga deze wel wat aanpassen om hem geschikt te maken voor de functie waar ik op ga solliciteren met wat eigen persoonlijke toevoegingen. Ontzettend bedankt.

  Reageren
 32. Elisabeth

  Bedankt voor jullie mooie voorbeeld brief, helaas gaat het bedrijf waar ik nu werkzaam ben failliet.
  En ik heb 20 jaar geleden voor het laatst moeten solliciteren. Een goed voorbeeld kan ik dus goed gebruiken!

  Reageren
 33. Ilona

  Wat ontzettend fijn dat jullie voorbeeldbrieven aanbieden. Na 15 jaar is mijn baan beëindigt, waardoor ik eigenlijk nog nooit, op een stagebrief na, heb hoeven solliciteren. Dan is een beetje hulp nooit weg. Bovenstaande brief is met een kleine aanpassing helemaal geschikt voor gebruik. Nogmaals dank, en ik ga hem snel downloaden.

  Reageren
  1. Lizzy

   Na het bericht te hebben ontvangen dat mijn directeur volgend jaar met pensioen gaat en zijn bedrijf er
   mee gaat stoppen (helaas gaat hij het niet verkopen) ben ik genoodzaakt iets anders te gaan zoeken.
   Mijn eerste stap is dus een sollicitatiebrief te maken aangezien ik dit nog nooit eerder heb gedaan
   kan ik wel een mooi voorbeeld gebruiken zoals hierboven. Juist omdat deze ook op administratief werk gericht is!!

   Reageren
   1. Anja

    Bedankt voor het opstellen van een voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerkster. Door het niet verlengen van mijn contract zal ik weer, om een nieuwe job te kunnen vinden, goede sollicitatiebrieven moeten gaan schrijven. De u aangeboden brief/ tekst is weer een steuntje in de rug om mij te onderscheiden van andere sollicitanten. Het is weer een hele andere benadering en invalshoek als de sollicitatiebrieven die ik in het verleden geschreven heb. Bedankt hiervoor!

    Met vriendelijke groet,
    Anja

    Reageren
 34. Lisette

  Bedankt voor het beschikbaar stellen van de voorbeeld sollicitatiebrieven. Ik heb altijd moeite met het opstellen van een sollicitatiebrief vanuit nul. Een voorzet als deze helpt mij enorm! Ik ga hem snel downloaden en aanpassen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.