Sollicitatiebrief verkoopmedewerker

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief verkoopmedewerker direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de andere sollicitatiebrieven in dit type beroep, misschien kun je delen combineren: verkoopmedewerker, verkoopster, verkoper, vertegenwoordiger, winkelmedewerker, winkelmedewerkster.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor verkoopmedewerker als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief verkoopmedewerker
Sollicitatiebrief verkoopmedewerker
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
 
beoordeel deze brief (verplicht)  
  0/5
Deze brief voor verkoopmedewerker krijgt een 4,0/5 uit 75 beoordelingen.

Cliff Evenhuis
Wilgenhoek 20
7681 RR Vroomshoop

Mediamarkt Vroomshoop
T.a.v. de heer Vredeveld
Moerbergplantsoen 65
7681 AA Vroomshoop

Vroomshoop, [DATUM]

Betreft: Vacature verkoopmedewerker

Geachte heer Vredeveld,

In deze tijd waarin veel mensen online hun aankopen doen, is het belangrijk om in fysieke winkels goede verkoopmedewerkers te hebben staan. Klant- en servicegericht en bovenal kundig. Dit zorgt ervoor dat de klanten de winkel blijven bezoeken en hier ook hun aankopen doen. U bent op zoek naar een gedreven verkoopmedewerker, ik bén zo’n gedreven verkoopmedewerker. Graag licht ik in deze sollicitatiebrief toe waarom ik de juiste kandidaat denk te zijn voor de openstaande vacature.

Na mijn opleiding detailhandel aan [INSTELLING] ben ik gaan werken als kassamedewerker bij [BEDRIJF]. Hier leerde ik al snel dat het in dit beroep van groot belang is om klantgericht te werken. Ik werd steeds beter in het klantcontact en verkocht hierdoor ook meer. Er kwam een vacature voor verkoopmedewerker vrij binnen ditzelfde bedrijf, waarvoor ik meteen werd aangenomen. Een mooie functie, waarbinnen ik veel heb geleerd en mezelf heb kunnen ontplooien. Ook al heb ik het naar mijn zin in mijn huidige functie, ik merk dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving. Uw vacature komt op het juiste moment.

Op een eerlijke manier zoveel mogelijk verkopen: dat is hoe ik graag werk. Een voorbeeld is dat ik mensen graag help om het juiste product te vinden, maar ze ook nog attent wil maken op andere producten waar ze wellicht iets aan hebben. Een goede verkoopmedewerker weet de perfecte balans te vinden tussen klantgerichtheid en een commerciële instelling. Ik help mensen graag, houd van een praatje en breng mijn enthousiasme voor producten graag over op anderen, zodat de klant de winkel niet met lege handen verlaat.

Gezien mijn ervaring bij [BEDRIJF], kunt u ervan uitgaan dat ik zeer veel productkennis heb en de klanten daarom juist kan informeren. Ik ben gewend om op koopavonden en in weekenden te werken en ben dus flexibel inzetbaar. Sterker nog, deze avonden en dagen werk ik graag aangezien klanten op deze momenten meer tijd hebben. Op deze manier kan ik ze vaak nog voor meer zaken enthousiast maken…

Mijn motivatie voor de functie heb ik in het kort weergegeven in deze sollicitatiebrief. Verkoopmedewerker binnen uw bedrijf is een functie die mij op het lijf geschreven is. Ik hoop dan ook dat uw interesse na het lezen van deze brief gewekt is en wij nader kennis kunnen maken in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Cliff Evenhuis

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

28 gedachten over “Sollicitatiebrief verkoopmedewerker

 1. akbas baris

  PERFECT GEWOON !!!

 2. Melissa Stoutjesdijk

  Ik ga solliciteren als winkelmedewerkster bij de Action. De brief sluit perfect aan bij de Action. Veel van de werkzaamheden en gevraagde eigenschappen bij Action als verkoopmedewerker komen overeen.

 3. Marja

  Wat is dit een mooi brief ik ben zelf geen expert om sollicitatie brieven te schrijven ik heb al tijd het gevoel dat mijn brieven niet goed zijn omdat ik solliciteer maar nooit reactie terug daarom ben ik nu maar gaan google voor een goede pakkende brief toen kwam ik deze tegen hier kan ik wel wat mee.
  bedankt

 4. lizal

  Goede brief. Dank je wel voor de voorbeeld kan hier zeker wat mee

 5. fatima

  ik vind het een goede brief, omdat je daarin de mogelijkheid hebt om alle ervaringen te delen en zodoende een goed beeld kan geven over je zelf. Je loopt de kans dat een werkgever misschien eenkort maar bondige brief zou willen .

 6. eva

  Prima geschreven brieven. Heeft mij vaak geholpen bij het solliciteren.

 7. petra

  vindt het een mooie brief

 8. Monique

  supergoed voorbeeld, ben beniwued naar de rest

 9. Nelske Molenaar

  Ik heb uw site bezocht en ben erg geïnteresseerd in de voorbeeld brieven die u op uw site heeft staan.
  Ik heb alle hulp hierin nodig omdat ik snel aan een baan wil komen en ik de juiste functie heb gevonden.
  De brieven die u publiceert zijn geweldig.

 10. Jane

  Mooi voorbeeld van een goed en duidelijke sollicitatiebrief. Thanks voor het delen van deze brief.

 11. Elvira

  Ik vind het een mooie perfecte brief die er meteen uitspringt voor de werkgever.
  Was aan het surfen en kwam hier op deze site terecht. Mooi voorbeeld!
  Bedankt !!

 12. piet

  top brief om te solliciteren naar een functie als verkoopmdewerker

 13. Ricardo

  Vind dit werkelijk een super mooi voorbeeld van een sollicitatie brief.. Ik hoop met dit voorbeeld ook een goeie en pakkende sollicitatie brief te kunnen schrijven, zodat ook ik hopelijk weer een fijne en leuke baan zal vinden. Thanks voor het delen van deze brief!

 14. Ricardo

  Mooi geschreven! Hier kan ik zelf een goed voorbeeld uit halen hoe ik nou daadwerkelijk een sollicitatie brief in elkaar moet zetten. Nu hopen dat het mij ook een fijne en leuke baan op mag leveren.

 15. h.p

  het is een top brief om te solliciteren als kassa medewerker er is geen andere top op maak , ben heel tevreden heb geen woorden ervoor, Ga zo door echt top.

  1. kezia

   Hele mooie brief. Ik ben erg blij dat er zulke goede sites bestaaan waarbij je zo een mooi voor beeld krijgt voor een sollicitatiebrief

 16. h.p

  top brief, heel makkelijk in gebruik

 17. Bianca

  Wat een prachtige brief! Helemaal volgens de regels en toch niet saai om te lezen. Een werkaanbieder zal wel gek zijn hier geen reactie op te geven!

 18. hupelepupn

  Zo dat is een mooi voorbeeld voor een goede sollicitatiebrief ik ben namelijki zelf erg onzeker heb een beetje last faalangst op deze manier kan ik toch via voorbeelden een goede sollicitatiebrief masken uiteraatrd met eigen interpretatie want het moet natuurlijk ook een stukje van jezelf zijn .

 19. hupelepupn

  Goede voorbeeld brief

 20. Kat

  echt een mooie voorbeeld

 21. Dennis

  Ik vind het over het geheel genomen een goede brief. Hij is ook niet veel te lang. Een brief moet beknopt en bondig zijn zodat het de interesse wekt om uit te nodigen!

 22. mit

  Een super sollicitatie brief, geen idee wie deze geschrijven heeft maar goed genoeg voor een gesprek lijkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.