Sollicitatiebrief schoonmaakster

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief schoonmaakster direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de sollicitatiebrieven voor soortgelijke vacatures, misschien kun je delen combineren: huishoudelijke hulp, kamermeisje, schoonmaakster, schoonmaker.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor schoonmaakster als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

sollicitatiebrief schoonmaakster
 
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvang hem gratis in je inbox.

Anthe Rustenburg
Koriander 26
1616 TE Hoogkarspel

Rozemarijn
T.a.v. mevrouw R.A.C. Thijsen
Transportweg 29
7007 CL Doetinchem

Hoogkarspel, [DATUM]

Betreft: vacature schoonmaakster

Geachte mevrouw Thijsen,

Met interesse las ik in Weekblad De Trompetter dat u een openstaande vacature heeft voor een schoonmaakster binnen uw bedrijf. Middels deze sollicitatiebrief wil ik u graag mijn motivatie voor deze vacature toelichten en u ervan overtuigen dat ik de juiste kandidaat ben.

Toen mijn kinderen het huis uit gingen, vond ik het weer ontzettend leuk om te gaan werken. Ik ben als schoonmaakster bij verschillende kleine kantoren in de buurt aan de slag gegaan. Het geeft mij veel voldoening om alles weer netjes en schoon te maken. Thuis heb ik dat ook altijd met veel plezier gedaan. Van vroeger uit ben ik gewend om veel aandacht aan het huishouden te besteden en ik heb als tiener ook op de Huishoudschool gezeten, zoals veel vrouwen van mijn leeftijd.

Het zou voor mij erg leuk zijn om als vaste schoonmaakster bij uw bedrijf in dienst te gaan. Het lijkt mij heerlijk om het gebouw van boven tot beneden te kennen en alles zo schoon en opgeruimd mogelijk te houden. Ook verheug ik me op het contact met uw medewerkers wat in de ochtend- of avonduren zal plaatsvinden. Even een praatje en mensen erop attent maken hoe ze de boel netjes kunnen houden, zonder ze tegen de borst te stoten… een uitdaging, weet ik uit ervaring. Maar wel een hele leuke uitdaging!

Ik hecht veel waarde aan hygiëne en zie daarom ook niet snel iets over het hoofd. Ik werk tijdens het schoonmaken altijd zeer gestructureerd, zodat alles aan de beurt komt. Ik deins niet terug voor vieze werkjes en pak alles even hard aan, wat u ook als wens aangeeft in de vacature. Door mijn jarenlange ervaring weet ik welke schoonmaakmiddelen het beste werken en kan ik alles snel weer op orde krijgen. Een schoonmaakster van de oude stempel, eentje die van aanpakken weet! Aangezien mijn kinderen het huis uit zijn, ben ik zeer flexibel in te plannen. Ik ben sociaal, betrouwbaar en representatief. Het liefst werk ik in een uniform, zodat mensen mij snel herkennen als schoonmaakster, mochten zij een opmerking willen maken of vraag willen stellen over de interieurverzorging.

Hopelijk heb ik u van mijn enthousiasme en vakkundigheid kunnen overtuigen in deze sollicitatiebrief. Schoonmaakster voor uw grote kantoor zal mij veel voldoening geven en ik ben ervan overtuigd dat u uw kantoor snel weer ziet blinken! Ik hoop u binnenkort te mogen ontmoeten tijdens een persoonlijk gesprek. Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Graag maak ik nader kennis in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Anthe Rustenburg

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

9 gedachten over “Sollicitatiebrief schoonmaakster

 1. Anoniem

  Ben nog mee bezig te Solliciteren en dit geeft mij de wijsheid.

  Bedankt.

 2. Sandra

  Na 7 jaar gewerkt als administratief medewerker bij een logistiek bedrijf ben ik nu op zoek naar een andere uitdaging. Met de hulp van de goede voorbeeld brieven wordt het wat makkelijker om te solliciteren.
  Hartstikke bedankt!

 3. Lucia Mijnals

  Heel erg bedankt voor deze voorbeeld sollicitatie brief, niet iedereen is handig met het schrijven van een sollicitatiebrief

 4. Kim

  Goede brief, heb ik gebruikt voor een vriendin die nog moeite heeft met de nederlandse taal. Denk dat de brief ook nog wel wat korter zou kunnen.

 5. Channy

  Ben heel erg blij dat ik deze brief ben tegen gekomen. Heb de afgelopen twee jaar met veel plezier als huishoudelijke hulp gewerkt en moet helaas nu op zoek naar iets anders. De brief geeft mij inspiratie..thanks

 6. altea

  nice sample letter. ik ben bezig met mijn inburgeringscursus, en heb nog moeite met briefen schrijven.
  deze brief helpt mij echt. ik wil naast mijn inburgeringscursus ook wat bijverdienen om mijn man te helpen met de kosten.

 7. dareal

  super handig !
  veel mensen zijn niet zo goed met brievuh

 8. ab

  goede hulp het valt niet mee om een goede sollicitatie brief te schrijven maar met deze voorbeelden wordt het wat makkelijker

  1. annie

   ik wist niet hoe ik een motivatiebrief moest schrijven,dit heeft mij heel goed geholpen.
   Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.