Sollicitatiebrief office manager

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief office manager direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de sollicitatiebrieven voor soortgelijke vacatures, misschien kun je delen combineren: directiesecretaresse, juridisch secretaressemanagement assistent, medisch secretaresse, office manager, secretaresse.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor office manager als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

sollicitatiebrief office manager
 
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvang hem gratis in je inbox.

Joana Stemerdink
Randweg 79
2951 VP Alblasserdam

Green Fruits
T.a.v. mevrouw F. Schutten
Marterlaan 64
2951 VH Alblasserdam

Alblasserdam, [DATUM]

Betreft: vacature office manager

Geachte mevrouw Schutten,

Communicatief vaardig, betrouwbaar, sociaal en competent. Dat is een korte omschrijving van de office manager waarnaar u op zoek bent. Uit de omschrijving van uw vacature maak ik op dat u aan bovenstaande punten veel waarde hecht. Dat ik over deze capaciteiten beschik en dus de juiste kandidaat ben voor uw vacature, zal ik in deze sollicitatiebrief proberen toe te lichten.

Na mijn HBO-opleiding communicatie, ben ik bij toeval in de functie van office manager gerold. Dit, omdat ik tijdens mijn studie als bijbaan bij [BEDRIJF] werkte en daar een vacature voor de functie van office manager vrij kwam. Al snel wist ik dat deze functie mij op het lijf geschreven is en wel om de reden dat de werkzaamheden zeer divers en uitdagend zijn.

In mijn huidige functie ben ik medeverantwoordelijk voor het contractbeheer, stel ik offertes op, verzorg ik de facturatie en verwerk ik gegevens in het rapportagesysteem. Als office manager ben ik binnen de organisatie ook degene die verantwoordelijk is voor het boeken van hotels en vluchten en het behandelen van declaraties. Deze werkzaamheden bevallen mij zeer goed, maar toch ben ik na vier jaar toe aan een nieuwe uitdaging, een nieuwe omgeving.

Wat mij vooral aanspreekt in uw openstaande vacature, is de internationale sfeer van uw organisatie. Dit betekent dat ik mijn talenkennis in praktijk kan brengen. Ik beheers naast de Nederlandse taal, namelijk ook de Engelse, Duitse, Franse en Spaanse taal in woord en geschrift. Daarnaast geeft u aan dat de office manager de spin in het web is en nauw samenwerkt met collega’s. Werken in een team vind ik fijn, terwijl ik mijn werkzaamheden ook prima zelfstandig uit kan voeren.

Ik ben graag onder de mensen, sociaal ingesteld, betrouwbaar en werk zeer nauwkeurig. Ik kan mij zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken en heb een flexibele en open houding. Eigenschappen die als office manager onmisbaar zijn.

Hopelijk heb ik mijn motivatie voor de functie van office manager middels deze sollicitatiebrief duidelijk over kunnen brengen en maakt u graag nader met mij kennis in een persoonlijk gesprek.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Joana Stemerdink

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

11 gedachten over “Sollicitatiebrief office manager

 1. Anouck

  Enorm handig deze brief! Ik ga de brief nog even iets persoonlijker maken en dan hoop ik er daarna een hoop werk door deze brief te krijgen. Hartelijk dank hiervoor.

  Met vriendelijke groet, Anouck

 2. Rosie

  Dank voor het voorbeeld, deze brief is fijn om mede als basis te gebruiken. Natuurlijk ga ik de brief nog persoonlijker maken. Fijn als opzetje!

 3. Wendy Lutmers

  wat een goede brief. Ik wil ‘m graag downloaden en gebruiken. Dank.

 4. Hans Mueller

  Heel goed initiatief van u en een waardevolle ondersteuning van mijn sollicitatie proces. Met vriendelijke groeten HM

 5. wim

  heel fijn om op deze wijze wat hulp te hebben met het opstellen van een sollicitatiebrief

 6. daan

  ik vind het een prima sollicitatie brief, alleen ik kan geen tekst er van kopiëren enig idee hoe dat kan ?

 7. jimmy

  ik vind het een prima brief je zegt alles wat je als hoge piet wilt horen

 8. jimmy

  ik vind het een prima brief

 9. bo

  goed brief, zeker om als basis te gaan gebruiken

 10. Meomi

  Hoi,
  Mooie brief! alleen zou ik persoonlijk er niet bij zetten dat ik na vier jaar toe ben naar een nieuwe uitdaging. Reden: de nieuwe werkgever denkt ” hmm dus deze heb ik maar voor 4 jaar ik zoek nog even verder voor ik hem/haar uit nodig) mocht je toch uitgenodigd worden zal dat stukje tekst steeds weer naar boven komen.
  Maar al en al een mooie brief.

  1. Tim

   Ben het niet met je eens Meomi. Ik ben zelf ondernemer en onlangs een nieuwe office manager aangenomen. Hedendaagse tijd en bij jongere bedrijven is 4 jaar een redelijke periode om te zitten. Persoonlijk snap ik dat iemand een nieuwe uitdaging kan zoeken. Vind het zelfs een extra reden om iemand op gesprek te vragen. Laat die persoon maar vertellen wat ze missen nu en wat ze graag willen leren. Iemand die na 4 jaar uitgeleerd is en niet meer geprikkeld wordt om te blijven groeien hoef ik niet binnen mijn bedrijf te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.