Sollicitatiebrief juridisch medewerker

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief juridisch medewerker direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de sollicitatiebrieven voor andere juridische sollicitatiebrieven, misschien kun je delen combineren: juridisch medewerkerjuridisch secretaresse.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor juridisch medewerker als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

sollicitatiebrief juridisch medewerker
 
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvang hem gratis in je inbox.

Mariette Bus
Veenendaalseweg 170
8710 XL Maastricht

Gemeente Maastricht
T.a.v. F.G.J. Lensink
Van Groeneveltlaan 72
8748 BB Maastricht

Maastricht, [DATUM]

Betreft: vacature juridisch medewerker

Geachte heer Lensink,

In Dagblad de Limburger van [DATUM] jongstleden, las ik met belangstelling uw vacature voor de functie van juridisch medewerker bij Gemeente Maastricht. Na ons prettig telefoongesprek van afgelopen dinsdag, ben ik ervan overtuigd dat ik de juiste kandidaat ben. Middels deze sollicitatiebrief maak ik graag mijn interesse in de openstaande functie van juridisch medewerker bekend.

Na mijn Hogere juridische opleiding aan Hogeschool Zuyd in Sittard ben ik bij Gemeente [PLAATS] gaan werken als juridisch medewerker. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor de verzekeringsportefeuille. Een leuke functie, maar ik ben op zoek naar meer variatie en verantwoordelijkheid. Dit vind ik in uw vacature terug; naast de verzekeringen, heeft uw juridisch medewerker bij voorbeeld ook adviserende verantwoordelijkheden op zowel alle juridische vlakken binnen de gemeente.

Als juridisch medewerker ben ik op de hoogte van algemene bestuurlijke wet- en regelgeving voor lokale overheid. Ik houd eventuele wijzigingen nauw in de gaten en hecht veel waarde aan bijscholing op dit vlak. Door mijn opgebouwde werkervaring heb ik inzicht in bestuurlijke processen en verhoudingen en ken ik het reilen en zeilen binnen gemeenten. Volgens de vacature is dit van groot belang. Uiteraard deel ik uit ervaring deze mening. Ik ben communicatief zeer vaardig en kom overtuigend over. Ik ben analytisch ingesteld en heb een goed probleemoplossend vermogen. Plannen en organiseren zijn taken die ik graag op me neem, evenals het schrijven van probleemstellingen en rapportages.

Met bovenstaande motivatie hoop ik u te hebben overtuigd van het feit dat u aan mij een accurate en vakkundige juridisch medewerker zou hebben. Mocht u na het lezen van deze sollicitatiebrief nieuwsgierig zijn geworden naar mij als persoon, dan hoop ik u snel in een persoonlijk gesprek meer te mogen vertellen.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Mariette Bus

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

4 gedachten over “Sollicitatiebrief juridisch medewerker

 1. gera

  graag wil ik deze brief gebruiken als voorbeeld brief voor tijdens mijn studie. het is echt een goed samengesteld brief waar je veel aan heb. deze brief kan me goed bij helpen omzelf een goed brief in elkaar te zetten, bedankt hier voor.

 2. VALERY

  Bedankt hier heb ik veel aan

 3. Amal

  Een keurig voorbeeldbrief. Zal een en ander zeker kunnen gebruiken.

  Mvg
  Amal

 4. piet

  ik wil heel graag deze brief gebruiken voor een opdracht die ik moet uitoefenen. deze brief is een perfect voorbeeld hoe het in elkaar hoort te zitten. ik kan hier de informatie uithalen om zelf zo’n brief te kunnen maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.