Sollicitatiebrief huishoudelijke hulp

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief huishoudelijke hulp direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de sollicitatiebrieven voor soortgelijke vacatures, misschien kun je delen combineren: huishoudelijke hulp, kamermeisje, schoonmaakster, schoonmaker.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor huishoudelijke hulp als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

sollicitatiebrief huishoudelijke hulp
 
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvang hem gratis in je inbox.

Arina van Holsteijn
De Gooyertiend 130
1017 GM Amsterdam

Thuiszorg Amsterdam
T.a.v. mevrouw J.G.I. van der Post
Hudsonlaan 118
1015 AJ Amsterdam

Amsterdam, [DATUM]

Betreft: vacature huishoudelijke hulp

Geachte mevrouw Van der Post,

Met interesse las ik in de Amsterdammer van [DATUM] dat u binnen uw organisatie een openstaande vacature heeft voor een huishoudelijke hulp. Graag wil ik u door middel van deze sollicitatiebrief ervan overtuigen dat ik de juiste kandidaat ben voor deze functie.

Afgelopen jaren ben ik thuismoeder geweest. Nu mijn kinderen weer wat ouder en zelfstandiger zijn, gaat het bij mij ontzettend kriebelen om weer aan de slag te gaan. Uw vacature trok daarom meteen mijn aandacht. In [JAAR] heb ik mijn MBO-opleiding SPW niveau 2 afgerond en ging ik aan de slag als huishoudelijke hulp en helpende zorg en welzijn bij [BEDRIJF]. Na 12 jaar met veel plezier daar gewerkt te hebben, kreeg ik kinderen. Ik besloot tijdelijk thuis te blijven om het daar draaiende te houden, aangezien mijn man vaak in het buitenland verblijft voor zijn werk. Het was daarom bij voorbeeld moeilijk plannen met de opvang van de kinderen als ik in de avonduren moest werken.

Ik heb veel zin om weer aan de slag te gaan als huishoudelijke hulp. Het geeft me veel voldoening om mensen te helpen die mijn hulp goed kunnen gebruiken. Daarnaast verheug ik me weer op het contact met de cliënten en het lekker druk bezig zijn. Huishoudelijke taken verricht ik met veel plezier. Daarbij werk ik zeer netjes en nauwkeurig en ik hecht veel waarde aan hygiëne. Door mijn jarenlange ervaring, zowel binnen- als buitenshuis, weet ik precies welke schoonmaakmiddelen het beste werken en welke simpele trucjes er zijn om alles goed schoon te krijgen. Een huishoudelijke hulp op en top, dus!

Als huishoudelijke hulp werk ik graag zelfstandig, maar ik ben zeer flexibel ingesteld naar zowel cliënt als organisatie. Naast het feit dat ik graag huishoudelijk werk verricht, ben ik zeer sociaal en betrouwbaar. Met de computer kan ik uitstekend overweg; u geeft in de vacature aan dat dit van belang is, aangezien de roosters online bekend gemaakt worden. Ook ben ik in het bezit van een fiets en een mobiele telefoon.

Graag ga ik als huishoudelijke hulp aan de slag bij uw professionele, maar gemoedelijke organisatie. In deze sollicitatiebrief heb ik mijn motivatie kort toegelicht. Ik hoop dat ik uw interesse heb gewekt en dat wij binnenkort in een persoonlijk gesprek nader kennis kunnen maken.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Arina van Holsteijn

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

36 gedachten over “Sollicitatiebrief huishoudelijke hulp

 1. D.s

  Wauw dit is echt die ik nodig hebt ik maak gebruik van heeft wel de inhoud.
  Dank u wel.

  M.V.G.D.s

 2. Claudia

  bedankt ik heb nu geleerd hoe moet ik een sollicitatie brief kunnen maken.

 3. Rajesh

  prima brief. Compact en duidelijk

 4. MARIA

  Ben super blij met deze site ik heb er echt iets aangehad gehad fijn

 5. MOHAMED

  ben heel lang opzoek gegaan naar een goede sollicitatiebrief. deze brief voldoet aan alle mijn wensen.
  hij is compact helder en duidelijk. ben erg blij en ga hem zeker gebruiken als een voorbeeld voor mijn echte brief. bedankt.

 6. ada blasiak

  ik ben super blij met het voorbeeld van de sollicitatiebrief !weet zeker dat het me enorm gaat helpen .ga der gelijk mee aan de slag alvast heel erg bedankt en heel fijn dat jullie zo iedereen een handje verder mee helpen .

 7. Ans

  Het voorbeeld ziet er goed uit ,Ik denk dat hier wel wat mee kan
  Ik ga het in ieder geval wel proberen
  Bedankt

 8. Bianca

  Bedankt voor het goede voorbeeldbrief, van hier uit het een en ander aanpassen en klaar is kees.

  gr
  Bianca

 9. nathalie

  Dit is voor mij goede voorbeeldbrief. Na lang in een andere sector werkzaam geweest te zijn en inmiddels ook bijna 3 jaar werkloos te zijn gooi ik het over een andere boeg. Ik zoek banen die ik kan combineren en met huishoudelijk werk gaat dit volgens mij prima. Alleen hoe schrijf ik hiervoor de goede brief. Deze brief geeft mij de nodige inspiratie.

  1. vanita

   na de geboorte van mijn kinderen ben ik ook thuis gebleven als fulltime moeder, maar nu de jongste begonnen is met school vind ik het hoog tijd om te gaan solliciteren. ik zocht naar een mooie motivatiebrief voor huishoudelijk hulp en vind deze een prachtige en ook een krachtige. ik hoop dat het mij zal helpen een baan te vinden. dankje

 10. Anoniem

  Bedankt voor het goede voorbeeld van een sollicitatiebrief

 11. Anoniem

  Ik vindt dit echt een goede motivatie brief die aangeeft hoeveel interesse de persoon heeft om daar werkzaam te kunnen zijn. Ook

 12. Severina

  Goede brief, heb daar zeer veel profijt aan gehad. Ik raad het absoluut aan om deze brief te gebruiken als voorbeeld voor een goede motivatie brief. Je hoeft tenslotte de wiel niet opnieuw uit te vinden

 13. claire

  Duidelijk en eerlijk. Dat zou je gat in je cv ook gelijk duidelijk maken! Mooi voorbeeld !
  groetjes

 14. Wahid

  Bedankt. ik ben heel lang op zoek naar een goede motivatiebrief

  1. H

   Hallo allemaal.

   Ik heb vernomen dat hier hele goed brieven zijn. die mensen die het brieven gedownloud hebben, hebben allemaal die functie.

 15. f.noorbergen

  prima sollicitatiebrief. Neem hem gaarne over.

 16. S

  Het is een hele goede sollicitatiebrief die goed als voorbeeld voor sollicitatiebrief gebruikt kan worden.
  Bedankt.

 17. Mar

  dit is een heel mooi voorbeeld om te kunnen gebruiken voor een motivatiebrief te maken. dank u wel..

 18. netteke

  mooie duidelijke brief. Ben op zoek naar tijdelijk werk en kan deze brief na wat aanpassingen goed gebruiken daarvoor. Bedankt

 19. patricia

  Dit is de brief die ik zocht. even nog wat aanpassen en hopen dat ik de baan kan krijgen.
  super en heel erg bedankt.

 20. Fonny

  Mooie duidelijke motiverende sollicitatiebrief. Deze kan ik goed gebruiken bij het schrijven van een goede brief. Sins ik werkloos ben zoek ik weer werk in de huishoudelijke verzorging. Bedankt!

 21. Anoniem

  Mooie duidelijke sollicitatiebrief die ik erg goed kan gebruiken voor een vacature aangaande huishoudelijke hulp bij ouderen. Jaren lang was ik daar werkzaam maar door ontslag helaas werkloos geworden. Graag zou ik weer aan de slag willen en heb even een goed overzicht nodig voor een dergelijke sollicitatiebrief. Heel hartelijk bedankt hiervoor.

 22. Henrich Lichtner

  Bedankt voor goede sollicitaciebrif :-)

 23. Pari

  Dit is een goede sollicitatie brief. Echt top hoor. Fijn dat het voor ons mogelijk gemaakt wordt om het te gebruiken en/of door te nemen. groetjes

 24. linda

  goede sollicitatiebrief. hier heb ik veel aan

 25. Dominique

  Ga direct aan de slag met deze sollicitatiebrief. Dit moet resulteren in een gesprek!!
  Heel mooi opgesteld.

 26. Annies

  Mooie brief ! en heel gemotiveerd . Deze brief geef mij inspiratie voor mijn eerste brief te schrijven voor thuishulp medewerker. Bedankt!

 27. herma

  Mooie brief, vooral de motivatie is goed uitgewerkt.

 28. Indra Maggan

  Ik wil graag iets anders gaan doen, namelijk mijn ervaringen en opleidingen combineren met huishoudelijk medewerker. Deze brief ga ik gebruiken om mijn motivatie te schrijven.

 29. Emmie

  Ik heb de brief gebruikt als inspiratie om een eerste brief te schrijven voor medewerker in huishoudelijke omgeving. Heel fijn.

 30. Liesbeth

  Ik zit momenteel in een situatie waar een ‘carrière-switch’ wellicht noodzakelijk zal zijn.
  Deze voorbeeld motivatie-/sollicitatiebrief is een goede duw in de rug om die stap nu eindelijk te gaan maken/nemen.
  Bedankt!

 31. Jeroen

  Super brief met motivatie!

 32. nathasja

  goede sollicitatiebrief.

 33. wilma

  dit is echt een hele mooie sollicitatiebrief ik ben er erg blij mee hier kan ik iets mee dank u wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.