Sollicitatiebrief doktersassistent

DOWNLOAD DIRECT – sollicitatiebrief doktersassistent direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. De brief is direct beschikbaar in Word, PDF en txt.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor doktersassistent als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief

Sollicitatiebrief doktersassistent

€4.95

Deze brief voor doktersassistent krijgt een 4,3/5 uit 219 beoordelingen.

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief doktersassistent

Phuong van Haaften
Marsdiep 129
5172 AV Kaatsheuvel

Huisartenspraktijk de Vonkel
T.a.v. mevrouw T.C. Lagemeyer
Vonkellaan 33
5172 AX Kaatsheuvel

Kaatsheuvel, [DATUM]

Betreft: vacature doktersassistent

Geachte mevrouw Lagemeyer,

In het Brabants Dagblad van [DATUM] jongstleden las ik met belangstelling uw vacature voor de functie van doktersassistent. Na ons prettig telefoongesprek van afgelopen maandag ben ik ervan overtuigd dat ik de juiste kandidaat voor uw praktijk ben. Middels deze brief maak ik graag mijn definitieve interesse in de openstaande functie doktersassistent bekend.

Na mijn MBO-opleiding tot apothekersassistent ben ik bij een apotheek in [PLAATS] gaan werken. Ik verrichtte daar alle voorkomende werkzaamheden die bij de functie van apothekersassistent behoren. Na twee jaar bij deze apotheek gewerkt te hebben ben ik in eenzelfde functie bij een huisartsenpraktijk aan de slag gegaan. Daar werk ik momenteel nog steeds en drie jaar geleden kreeg ik binnen de praktijk de gelegenheid om het diploma tot doktersassistent te behalen. Dit is me gelukt binnen twee jaar. Nu ben ik vanwege een verhuizing op zoek naar een huisartsenpraktijk in de buurt van mijn nieuwe woonplaats.

Het werk van doktersassistent geeft mij veel voldoening vanwege het contact met patiënten, het mogen verrichten van kleine medische onderzoeken en handelingen en de afwisseling die dit alles met zich meebrengt. Als doktersassistent ben ik de hele dag in de weer en ben steeds weer met iets anders bezig. Die variatie kan ook veel hectiek met zich meebrengen, maar ik ben flexibel ingesteld en kan daardoor stressvolle situaties goed aan. Sterker nog, ik vind het heerlijk!

Naast de zorg voor en het contact met patiënten vind ik het verzorgen van de agenda en administratie en het bijhouden en naleven van de protocollen leuke werkzaamheden. Ik kan zowel goed zelfstandig als in een team werken. In uw vacature geeft u aan dat het belangrijk is dat de ideale kandidaat goed met computers om kan gaan en bijvoorbeeld ook de telefooncentrale goed kan bedienen. Beide is voor mij geen probleem en ook ben ik volledig op de hoogte van het werken volgens het NHG triage systeem.

Uw huisartsenpraktijk lijkt mij een fijne plek om te mogen werken als doktersassistent; ons telefoongesprek heb ik ook als zeer prettig ervaren. Ik hoop dat mijn motivatie in deze brief aanleiding geeft tot een persoonlijk gesprek op uw praktijk.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Phuong van Haaften

Bekijk variant 2 voor Sollicitatiebrief doktersassistent

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

11 gedachten over “Sollicitatiebrief doktersassistent

 1. Anoniem

  Bedankt voor de voorbeeld brief, gaat mij enorm op weg helpen.

 2. Danielle

  Kort samen gevat en tergelijkertijd alles benoemd, deze brief heeft mij heel erg geholpen, nu duimen op een leuke baan !

 3. R Jansen

  Bedankt voor het geven van een goede sollicitatiebrief

 4. Anoniem

  Super mooie brief. Ik wil deze brief graag gaan gebruiken voor mijn zoektocht naar een leuke baan als doktersassistente

 5. e

  Een super mooi sollicitatie brief. Welke goed is opgebouwd, En duidelijk aangeeft. Waar de interesse ligt. Ook wordt er goed in aangegeven welke handelingen al in de praktijk gedaan zijn . En waar de kwaliteiten liggen. Zijn namelijk helaas maar weinig goede sollicitatie brieven te vinden voor de functie doktersassistent. Meer voor in de zorg. Zou dan ook graag de voorbeeld brief in mijn bestand hebben als eventueel extra hulp middel bij mijn sollicitatie.
  Vriendelijke groet erwin

 6. Nana

  Bedankt voor het voorbeeld. Nu kan ik weer een nieuwe brief maken, met die van jullie als leiddraad.

  1. Nana

   Bedankt voor jullie voorbeeldbrief. Hiermee zal het vast lukken om een nieuwe sollicitatiebrief te schrijven met die van jullie als leidraad. En hopelijk helpt het mij om snel een nieuwe leuke baan te vinden.
   Trouwens, geweldig dat jullie hier zo veel verschillende standaard brieven hebben staan, voor zo veel verschillende doelgroepen.

 7. j

  zeer mooie sollicitatie brief. Welke ik graag wil gebruiken als voorbeeld brief. Zodat ik deze in mijn eigen woorden kan verwerken in mijn eigen brief.En de kans om aangenomen te worden vergroot wordt hiermee.

 8. Cinthia86

  Je wilt niet geloven hoe lastig het is om voor doktersassistente een inhoudelijk kloppende sollicitatiebrief te vinden online. Ik ben zo blij dat ik jullie site gevonden heb! Hiermee wordt ik zeker uitgenodigd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.