Sollicitatiebrief copywriter

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief copywriter direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor copywriter als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

sollicitatiebrief copywriter
 
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvang hem gratis in je inbox.

Ilan Selles
Lammertsweg 167
7535 DM Enschede

Bogers Internet Marketing
T.a.v. de heer Bogers
Eeuwe Ennesweg 153
9852 TJ Warfstermolen

Enschede, [DATUM]

Betreft: vacature copywriter

Geachte heer Bogers,

Een creatieve, accurate en vakkundige copywriter. Daar bent u volgens uw vacature naar op zoek. Graag stel ik mij in deze sollicitatiebrief voor en overtuig ik u ervan dat ik de kandidaat ben die u zoekt!

Al van jongs af aan ben ik met taal bezig en houd ik van schrijven. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik de opleiding media, informatie en communicatie aan Hogeschool van Amsterdam ging volgen. Deze opleiding heb ik vijf jaar geleden afgerond en tijdens deze studie groeide mijn interesse in copywriting. Met de juiste woorden overtuigende teksten schrijven, mensen prikkelen en informeren. En, uiteindelijk aanzetten tot aankoop van een bepaald product of dienst, natuurlijk.

Als copywriter heb ik ervaring in zowel short copy als long copy. In mijn huidige functie als copywriter bij een communicatiebureau ben ik voor beiden verantwoordelijk. Ik bedenk korte slogans voor bij voorbeeld krachtige marketingcampagnes en daarnaast schrijf ik ook langere teksten zoals testimonials of informatieve artikelen. Hierbij ben ik ook zelf verantwoordelijk voor het afnemen van interviews en daardoor beschik ik over verschillende interviewtechnieken. Ik kan uit uw vacature opmaken dat u dit ook van een copywriter verlangt.

Naast mijn vak- en taalkennis, ben ik ook een goede copywriter vanwege het feit dat ik een brede interesse heb. Van sport en vrije tijd tot natuur en cultuur; het heeft allemaal mijn aandacht. Zo goed als alle soorten teksten schrijf ik daarom met veel plezier en toewijding. Ik ben zeer nauwkeurig in mijn werk en neem de tijd om mijn teksten te controleren. Echter, ik zorg er wel voor dat ik snel werk. Daarnaast ben ik creatief en schrijf ik overtuigend, zonder drammerig over te komen.

Naast ‘offline’ copywriting, ben ik ook zeer gedreven in SEO copywriting, wat volgens uw vacature een pré is. Hiervoor heb ik enkele cursussen gevold, welke ik met succes heb afgerond. Ik werk graag in een team, maar kan ook goed zelfstandig werken. Als persoon ben ik zeer sociaal, ondernemend en leergierig.

Ik hoop dat ik u van mijn kwaliteiten als copywriter heb kunnen overtuigen in deze sollicitatiebrief. Graag licht ik mijn motivatie nog verder toe in een persoonlijk gesprek.

Ik zie uw reactie met genoegen tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Ilan Selles

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Een gedachte over “Sollicitatiebrief copywriter

  1. Michelle

    Een prachtige sollicitatiebrief die perfect aansluit bij de baanomschrijving van copywriter. Wat goed dat jullie zulke sterke sollicitatiebrieven aanbieden. Enorm bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.