Sollicitatiebrief commercieel medewerker

Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken. Bekijk ook eens de sollicitatiebrieven voor soortgelijke vacatures, misschien kun je delen combineren: accountmanager, commercieel medewerker, technisch commercieel medewerker, vertegenwoordiger.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor commercieel medewerker als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

Sollicitatiebrief commercieel medewerker
Sollicitatiebrief commercieel medewerker
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvangen hem gratis in je inbox.
 
beoordeel deze brief (verplicht)  
  0/5
Deze brief voor commercieel medewerker krijgt een 3,9/5 uit 33 beoordelingen.

Herm Akkerman
Kamillestraat 67
5212 XD s-Hertogenbosch

Landal Vakantieparken Nederland
T.a.v. A. Geerts
Van der Duinstraat 159
5161 BM Sprang-Capelle

s-Hertogenbosch, [DATUM]

Betreft: vacature commercieel medewerker

Geachte heer Geerts,

Afgelopen zaterdag 22 augustus las ik met veel enthousiasme de vacature voor commercieel medewerker op uw bedrijfswebsite. Meteen besloot ik mijn motivatie voor deze functie op papier te zetten en bij deze ontvangt u dan ook mijn sollicitatiebrief.

Dat ik de vacature voor commercieel medewerker op uw website tegenkwam is niet toevallig. Al enkele maanden volg ik met regelmaat de openstaande vacatures bij uw organisatie: Landal Vakantieparken. In mijn huidige functie als commercieel medewerker binnendienst heb ik al enkele malen contact gehad met uw organisatie en dat beviel mij zeer goed. Uw organisatie en de daarbij behorende visie spreekt mij zeer aan. Graag zou ik deel uitmaken van zo’n prachtig bedrijf. De ‘leisure wereld’ lijkt mij een leuke branche om werkzaam in te zijn en dan met name bij een topbedrijf als Landal Vakantieparken.

In [JAAR] heb ik mijn opleiding tot commercieel medewerker afgerond aan het Summa College in Eindhoven. Tijdens deze opleiding heb ik bij verschillende bedrijven stage gelopen en zo veel praktijkervaring opgedaan, zo ook bij MiddelParcs. Na het afronden van de opleiding tot commercieel medewerker kon ik al snel aan de slag bij een horecagroothandel als commercieel medewerker binnendienst. In deze functie heb ik dagelijks contact met klanten en potentiële klanten. Ik zorg dat ik de juiste vragen stel om daarna een zo passend mogelijke offerte op te stellen. De administratieve verwerking van opdrachten voer ik zorgvuldig uit en ik stem alles met collega’s zo uitgebreid mogelijk af. Ik werk zeer accuraat en planmatig en ondersteun collega’s van de buitendienst. Ook telefonische acquisitie behoort tot mijn takenpakket.

Wat de functie van commercieel medewerker voor mij leuk maakt, is het commerciële aspect, het afwisselende contact met klanten en de wisselende omstandigheden die binnen de functie voor komen. Ik ben als werknemer zeer gedreven, commercieel ingesteld en klant- en servicegericht. Het contact met klanten en collega’s verloopt soepel omdat ik communicatief sterk ben en snel de juiste woorden kan vinden. Ik voel ook goed aan hoe de persoon aan de andere kant van de lijn graag benaderd wil worden. Plannen en organiseren zit in mijn bloed en ik weet goed om te gaan met stresssituaties. Naast de Nederlandse taal, kan ik mij ook goed redden in het Engels en Duits. MS Office kent voor mij geen geheimen en ik ben ook bekend met verschillende plannings- en projectensoftware, een voorbeeld is ERP.

U bent op zoek naar een goede commercieel medewerker en ik hoop u middels deze sollicitatiebrief te hebben kunnen overtuigen dat ik de juiste kandidaat ben voor deze vacature. Twijfelt u hier nog aan? Dan vertel ik u graag meer over mijn ervaringen en kennis in een persoonlijk gesprek!

Graag maak ik nader kennis in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Herm Akkerman

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

7 gedachten over “Sollicitatiebrief commercieel medewerker

 1. Eline

  Hartstikke fijn om voorbeelden te kunnen inzien!

  Dank hiervoor.

 2. judith

  fijn om een voorbeeld brief te kunnen gebruiken!
  Het is een duidelijke en overzichtelijke brief die vermeld staat
  Zodat je in ieder geval een voorbeeld hebt.

  Hopelijk kan ik hier verder mee!
  Bedankt hiervoor

 3. Anoniem

  goede brief, inderdaad een beetje aan de lange kant maar wel duidelijk en overzichtelijk.
  er word goed in aangegeven wat de sollicitant wil en kan.
  verder een goede opbouw . en origineel taalgebruik!!

 4. H.

  leuke brief, maar wel wat aan de lange kant. zoals vorige reactie ook al aangaf kan goed gebruikt worden voor leerlingen

 5. frits

  Prima brief, ik zou het nog iets korter doen om het niet te langdradig te laten ogen. Verder goede opbouw en origineel taalgebruik!

 6. pm penders

  een sterke brief. Deze gebruik ik voor mijn leerlingen.

 7. pm penders

  Een aardige brief! mooi als voorbeeld voor mijn leerlingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.