Sollicitatiebrief beleidsmedewerker

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief beleidsmedewerker direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor beleidsmedewerker als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

sollicitatiebrief beleidsmedewerker
 
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvang hem gratis in je inbox.

Jenneke van Herwijnen
Badhuisstraat 166
2584 HK Den Haag

Gemeente Den Haag
T.a.v. de heer J.C. van Poorten
Miedemaweg 187
2584 HC Den Haag

Den Haag, [DATUM]

Betreft: vacature beleidsmedewerker

Geachte heer Van Poorten,

Met interesse las ik in het Brabants Dagblad van [DATUM] jl. de vacature waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een ervaren beleidsmedewerker voor uw gemeente. Middels deze sollicitatiebrief wil ik u mijn interesse in de vacature kenbaar maken.

Aan de Avans Hogeschool in Den Bosch heb ik in [DATUM] de opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement afgerond. In het derde leerjaar heb ik stage gelopen bij Gemeente Tilburg op de afdeling Beleid en Beheer. Om alles in de praktijk te brengen wat ik de eerste twee jaar had geleerd, was ontzettend leuk en vooral heel leerzaam. Vanaf dat moment wist ik dan ook dat ik op mijn plek zit bij de gemeentelijke overheid. Momenteel ben ik werkzaam als beleidsmedewerker op dezelfde afdeling waar ik in 2009 heb stage gelopen bij Gemeente Tilburg. Helaas is dit slechts voor een vier jaar durend project, wat over twee maanden afgerond zal zijn. De openstaande vacature voor de functie van beleidsmedewerker bij uw gemeente komt dus op het juiste moment!

Het project waar ik momenteel aan werk, heeft betrekking op het jongerenbeleid van de gemeente. Tijdens dit project is gebleken dat ik oog heb voor bestuurlijke verhoudingen en een goed inzicht heb in maatschappelijke processen, vraagstukken en beleidseffecten. Het was soms een uitdaging om de bestuurlijke doelgroep en de jongerendoelgroep op een gelijkmatige manier bij het project te betrekken, vooral vanwege de soms tegenstrijdige belangen. Dit maakte het een zeer leerzaam project, waar ik met veel plezier en een geslaagd gevoel op terug kan kijken. Ook Gemeente Tilburg is zeer tevreden over de resultaten die tot nu toe behaald zijn naar aanleiding van mijn advies en beleidsvorming.

Nu ben ik dus bijna toe aan een nieuwe stap, een nieuwe plek waar ik mijn kennis toe kan passen als beleidsmedewerker. Het adviseren en opstellen van beleid met in het achterhoofd de verschillende betrokken partijen en daarbij het daadwerkelijk leveren van een mooie bijdrage aan de leefbaarheid binnen een gemeente, geeft mij veel voldoening en plezier in mijn werk als beleidsmedewerker. Uw gemeente spreekt mij zeer aan, aangezien het een grote diversiteit heeft aan inwonersgroepen die ieder een eigen invulling van het beleid verdienen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier een positieve bijdrage aan kan leveren met mijn kennis en ervaring.

U vindt in mij een analytisch en probleemoplossend en daadkrachtig persoon, met oog voor de omgeving. Mensen om mij heen noemen mij sociaal, betrokken en positief ingesteld. Ik ben communicatief vaardig, werk graag in een team, maar kan ook zeer zeker zelfstandig zaken uitwerken.

Ik hoop u te hebben overtuigd van mijn capaciteiten na het lezen van deze sollicitatiebrief. Beleidsmedewerker bij uw gemeente is de functie die ik met veel enthousiasme en gedrevenheid zal vervullen. Uiteraard ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een persoonlijk gesprek.

Graag maak ik nader kennis in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Jenneke van Herwijnen

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Een gedachte over “Sollicitatiebrief beleidsmedewerker

  1. Ameet

    Dit voorbeeld heeft veel informatie, waaruit ik mijn brief kan schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.