Sollicitatiebrief begeleider autisme

GRATIS DOWNLOAD – sollicitatiebrief begeleider autisme direct downloaden en gebruiken. 300+ volledige brieven & gratis tips van professionals! Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging. Het aanbod aan kwalitatieve voorbeeld sollicitatiebrieven online is erg slecht. Veelal sluiten ze niet aan op de vacature wensen van nu. Hier brengen wij graag verandering in!

Onze sollicitatiebrieven zijn door professionals geschreven om een goed vertrekpunt te bieden en de kans om op gesprek te komen te verhogen. Alle brieven zijn volledig gratis te gebruiken.

LET OP: Zowel deze sollicitatiebrief voor begeleider autisme als alle andere zijn bedoeld als voorbeeld. Een sollicitatiebrief of motivatiebrief is doorgaans niet langer dan 1 A4. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij ieders situatie zijn onze brieven langer dan gebruikelijk, gebruik dus enkel dat wat voor jou van toepassing is.

sollicitatiebrief begeleider autisme
 
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvang hem gratis in je inbox.

Jony van Mullem
Chopinlaan 121
5251 HB Vlijmen

De Mug
T.a.v. mevrouw A. Bhageloe
Hoveniersland 23
5301 VA Zaltbommel

Vlijmen, [DATUM]

Betreft: vacature begeleider autisme

Geachte mevrouw Bhageloe,

Wat een boeiende functie! Dit was het eerste wat in mijn gedachten opkwam toen ik afgelopen [DATUM] uw vacature voor een begeleider autisme tegenkwam in het Brabants Dagblad. Graag solliciteer ik naar deze functie en ik zal mijn motivatie nader toelichten in deze sollicitatiebrief.

In [DATUM] heb ik mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Avans Hogeschool in Breda afgerond. Na een paar maanden vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika te hebben gedaan, ben ik terug in Nederland gaan werken als begeleider bij een instelling die vrouwen en hun eventuele kinderen helpt wanneer zij in een lastige situatie verkeren. Een boeiende baan, waarin ik ontzettend veel heb geleerd en waarin ik ook kennis heb gemaakt met verschillende kinderen, jongeren en jong volwassenen. En waarvan een deel ook met een bepaalde stoornis. Het werken met mensen met een bepaalde stoornis is voor mij een interessant deel van de functie. Dit is ook de reden dat uw vacature voor een begeleider autisme mijn aandacht trok. Deze functie zal mij veel uitdaging en voldoening geven in mijn werk. Tijdens het vrijwilligerswerk heb ik ook veel gewerkt met kinderen met autisme.

Als begeleider verzorg en begeleid ik cliënten volgens een vooraf opgesteld behandelplan en rapporteer ik de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast zorg ik voor de registratie en verstrekking van belangrijke informatie en voer ondersteunende werkzaamheden uit voor de afdelingsmanager. Ik vind het mooi om cliënten en hun kinderen te helpen om hun leven weer op de rit te krijgen. Het geeft veel voldoening en ik leer iedere dag weer bij. Iedere situatie is anders, ieder persoon uniek.

Als begeleider autisme gaat de hulpverlening nog net wat verder. De behoeften, mogelijkheden, knelpunten en probleemsituaties van cliënten zal door de begeleider autisme in de meeste gevallen zélf gesignaleerd moeten worden. Mensen met autisme hebben hier zelf vaak moeite mee, heb ik ervaren. Het lijkt mij een uitdaging om deze zaken in kaart te brengen en aan de hand daarvan de juiste hulp te verlenen aan de cliënten, uiteraard volgens de protocollen die binnen de stichting gelden.

Mijn persoonlijkheid is het best te omschrijven als sociaal, betrouwbaar en energiek. Ik heb een groot probleemoplossend vermogen en weet in onverwachte situaties goed te improviseren. Dat zal voor de functie van begeleider autisme goed van pas komen. Zowel mondeling als schriftelijk kan ik mij goed en duidelijk uitdrukken. In mijn werk ben ik zeer stressbestendig en flexibel: ik laat mij bij voorbeeld niet snel het veld uit slaan en kan mij snel aanpassen aan verschillende situaties en personen. Zoals in de vacature gevraagd, ben ik in het bezit van een geldig rijbewijs.

Met deze sollicitatiebrief hoop ik u te hebben overtuigd van mijn capaciteiten en enthousiasme voor de functie van begeleider autisme bij uw stichting. Graag vertel ik u meer over mijn kennis en ervaringen in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Jony van Mullem

FacebookFacebook SendWhatsAppLinkedInEmailTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 500 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.